< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.11
2015
Crònica de l'acte "CINEFÒRUM SOBRE POBRESA ENERGÈTICA"

El passat divendres dia 27 de desembre les JERC Mataró vam organitzar un cinefòrum sobre la pobresa energètica al barri de Cerdanyola, un dels barris de la ciutat més afectats per aquesta situació.

L’acte va iniciar amb la reproducció d’un reportatge del programa 30 minuts sobre la pujada energètica i posteriorment amb la intervenció de membres de la PAC (plataforma d’afectats per la crisi), que ens van explicar quina tasca social fan i com afecta aquesta situació al afectats.

Així, vam evidenciar les tres causes que provoquen situacions de pobresa energètica: la falta d’ingressos familiars, l’elevat preu de l’electricitat i les males condicions de l’habitatge.
Per tant, ens adonem que no només és una situació que afecta a l’àmbit familiar impedint una qualitat de vida digne, sinó que també afecta l’àmbit empresarial dificultant la supervivència de petits comerços.

Per acabar volem evidenciar que tot i l’existència de lleis contra la pobresa energètica, la pobresa energètica és una realitat encara existent i agreujat en aquests mesos de fred.

Encoratgem a tothom a organitzar-se per a la defensa de la qualitat de vida dels ciutadans en plataformes com la PAC i demanem el compromís institucional per revertir aquesta situació.
QUE ELS TEUS DRETS NO ES QUEDIN A LES FOSQUES!

Cartell de l'acte Cartell de l'acte "CINEFÒRUM POBRESA ENERGÈTICA"