< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.04
2012
Demà 29 d'Abril a les 12h davant de l'Ajuntament

Les JERC Mataró ens adherim a la convocàtoria en contra de les retallades convocada per UGT i CCOO

Durant aquests darrers mesos, l'educació pública ha patit un atac brutal per part dels diferents governs, tant l'estatal com el nacional. El govern de CIU ha aplicat unes retallades que han suposat el tancament d'escoles bressol, un deteriorament de la qualitat de l'ensenyament i un augment de les taxes universitàries.

A més a més, cal afegir que el govern del Partit Popular va anunciar fa uns dies la nova reforma educativa que suposarà un estalvi de 3.000 milions d'euros en ensenyament. Les mesures que es prendran són:

• Augmentar un 20% la ràtio d'alumnes per classe.
• Augmentar les hores lectives dels professors que ara són 17 o 18 hores setmanals i passarien a ser 25.
• Deixar que cada centre pugui oferir només batxillerat de ciències o lletres (és a dir supressió del batxillerat artístic i social).
• Congelar o reduir els complements retributius als professors.
• S’evitarà pagar nous complements als mestres i es contractaran substituts només a partir del 10è dia d’absència dels professors.
• Suspendre l'obligació de fer els nous mòduls de Formació Professional de 2.000 hores.Davant d'aquests fets i tal com hem fet en altres ocasions per la gravetat dels fets, les JERC Mataró ens adherim a la convocatòria de CCOO i UGT que tindrà lloc el proper diumenge 29 d'Abril a les 12h davant de l'ajuntament de Mataró.