< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.04
2020
DENUNCIEM LA INACCIÓ DELS MOSSOS D’ESQUADRA EN LA INVESTIGACIÓ D'AGRESSIONS FEIXISTES

Avui fa just un any que un militant de la nostra assemblea local va patir una agressió feixista. Tal i com vam explicar en el seu moment, un grup d’individus va disparar, des d’un cotxe, un perdigó de plàstic vora l’ull del jove al crit de “Viva VOX, hijo de puta”. El jove va haver de ser atès al servei d’urgències de l’Hospital de Mataró i, posteriorment, va necessitar de la visita de professionals de l’oftalmologia. 

L’endemà de l’agressió el jove va presentar la denuncia corresponent, oferint tot mena de detalls dels atacants, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la ciutat. L’actitud covarda dels atacants es va veure agreujada per, com a mínim, 3 supòsits: la minoria d’edat del jove, la superació en número i la vinculació de l’atac a un sentiment d’odi vers les creences del noi. Això, sumat a la ràpida mediatització del cas, hauria d’haver estat motiu suficient perquè els Mossos d’Esquadra obrissin una investigació per aclarir els fets i iniciar el procés judicial corresponent vers els assaltants. 

Ara bé, un any més tard de l’agressió i la denuncia, el jove i la família segueixen en el mateix punt de partida. Els Mossos no han donat cap informació sobre l’avenç de la investigació malgrat, des de llavors, s’han dut a terme atacs molts semblants al llarg de la comarca (Sant Andreu de Llavaneres, Calella,etc.). 


És per això que des del Jovent Republicà de Mataró volem denunciar: 


  1. La manca d’efectius dels quals disposa el cos de MMEE per investigar els crims de caire extremista. Fa poc el mitjà CRÍTIC explicava que entre els anys 2012 i 2017 els Mossos només van judicialitzar 78 casos d’agressions protagonitzades per l’extrema dreta malgrat que, per exemple, només l’any 2017, 419 persones van denunciar ser víctimes de delictes d’odi (racisme, homofòbia,etc.). 


  1. La impunitat i connivència de molts agents dels cossos policials amb l’extrema dreta. És sabut que molts agents dels diferents cossos policials (MMEE, GC, PN,etc.) estan vinculats a grups d’extrema dreta. Sense anar massa lluny, fa uns anys es va destapar l’estreta vinculació del president de “Unió de Mossos per la Constitució” amb els discursos de l’extrema dreta. Un altre exemple és la, cada vegada més freqüent, col·laboració de l’ARRO i la BRIMO amb empreses com Desokupa en els llançaments immobiliaris. 


  1. La investigació, efectiva i amb garanties, de totes les agressions promogudes pels missatges d’odi llançats des de posicions de la dreta i l’extremadreta del panorama polític actual. Entre tantes altres, la del nostre company. 


És per tot això i més que considerem com a vital una reformulació total dels cossos de seguretat. Aquesta ha de donar-se a totes les institucions policials, a tots els nivells i a totes les àrees. Ens urgeix la constitució d’una policia que garanteixi els nostres drets front els que ens els volen treure i que persegueixi aquells que fan de la violència i la discriminació la seva bandera. 


Com diem sempre, NI OBLIDEM NI PERDONEM LES AGRESSIONS FEIXISTES! 

Logo Logo