< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.06
2010
Dia de l'orgull GLTB

Dia de l'orgull GLTB

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) commemorem avui 28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual, des de la convicció de la igualtat efectiva de tota la ciutadania i contra la discriminació.

Des dels nostres postulats republicans hem de continuar lluitant per l’assoliment d’una societat igualitària on totes les persones que en formen part gaudeixin de les mateixes oportunitats. Lluitem per un model social basat en el respecte a la diversitat que afavoreixi la màxima cohesió social. 
Malauradament, tot i el gran esforç i treball del moviment homosexual i transsexual que ha fet possible que es vegin reconeguts drets ciutadans comuns que fins fa molt poc els eren sistemàticament negats, cal remarcar que encara queda camí a recórrer fins que no s’assoleixi la total normalització del fet homosexual i transsexual. Ens cal passar de la tolerància al respecte i a la inclusió. Hem de fer inclusió del dret humà a expressar sentiments i desigs cap a persones del mateix sexe o gènere i hem de reconèixer la diversitat de models familiars.

Fa pocs dies podíem llegir a la premsa com en algunes centres mèdics de Barcelona es realitzaven suposats tractaments per tal de “curar” l'homosexualitat. També hem pogut sentir com el president d'Unió, Duran i Lleida, donava suport a aquestes pràctiques . Fets com aquests demostren que encara queda molta feina a fer, i que cal dir alt i clar que l'únic que és una malaltia , i molt perillosa, és l'homofòbia.

També volem denunciar la progressiva mercantilització que ha sofert la diada del 28 de juny els darrers anys. Aquesta és una jornada de lluita, i des d'alguns sectors s'ha volgut transformar en un aparador comercial d'alguns projectes empresarials amb un format exclusivament lúdic i festiu. Les JERC serem presents a les diverses manifestacions perquè creiem que no podem renunciar a fer sentir la veu dels moviments socials, però condemnem aquesta desnaturalització de la jornada.