< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.09
2012
Diada Nacional 2012, la victòria és pròxima

Aquest u de setembre ens despertàvem a Mataró amb la marxa per l’ independència la qual es va convertir en una de les majors manifestacions recordades a la ciutat, també la marxa de torxes del dia deu va significar la més multitudinària de les tres edicions fins ara realitzades. Tot plegat va derivar el dia 11 amb la major manifestació de l’historia de Catalunya, d’Espanya i de bona part d’Europa per reclamar l’ independència del nostre país, un milió i mig de persones van ocupar bona part de Barcelona.

L’Estat Espanyol agonitza, la forta crisi econòmica ens fa pensar en un rescat de l’economia que ens arrossegarà també als Catalans a una situació de total pobresa. L’afany centralitzador d’aquest Estat, a més, ens porta cada cop més a prop de l’ involució de competències que ens pertanyen per dret com a poble. Ens amenacen, insulten, humilien i a sobre ens roben els nostres diners. El somni d’una sola Espanya està arribant al seu final doncs no permetrem que avancin ni un pas més. Els Catalans som una Nació, i tenim el dret com a poble a esdevenir un Estat al marge d’Espanya.

A arribat el dia doncs de veure la llum al final del llarg túnel, hauran estat tres segles d’opressió, espoliació i assassinats però tot hi així no ens han aconseguit fer callar i ara volem allò que sempre han anhelat homes i pobles durant segles,la llibertat. A arribat l’hora de sortir al carrer i lluitar des de les viles, ciutats i les comarques, tots junts cap a la independència.
 

“Avui com ahir, avui com demà, el mateix camí, el mateix combat”, igual que 1714;

 

VIUREM LLIURES O MORIREM,
    VISCA CATALUNYA LLIURE!


JERC Mataró