< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.09
2011
Diada Nacional de Catalunya

Com cada any la Secció Local de Jerc Mataró va participar a la comitiva de Jerc i d'Esquerra en l’Ofrena floral en homenatge a tots els defensors de les llibertats Nacionals de Catalunya.

Cap a dos quarts de deu del matí, va començar l’acte al monòlit als caiguts del 1714 situat a la Plaça de Rafael Casanova.
L'onze de setembre d'enguany, arriba tot just una setmana després de conèixer la sentència del TSJC que ataca la immersió lingüística i pocs dies després de la reforma de la Constitució espanyola pactada pel PP i el PSOE. Davant d'aquests fets, les JERC diem ben fort que no acatem cap sentència que perjudiqui la nostra llengua, que no acatem cap decisió que es carregui la cohesió social del nostre país.

Per això demanem la insubmissió de les institucions, escoles i professionals per tal de no segregar els alumnes per qüestió de llengua i defensem el català com la llengua oficial del país. I a la vegada, critiquem i denunciem aquesta constitució il•legítima, que no reconeix el dret a l’autodeterminació de les nacions, que castiga a la llengua catalana davant de l’espanyola, que imposa el règim monàrquic, i que cap dels joves actuals van ratificar en referèndum.

En un dia com aquest, dedicat a l’homenatge d’aquells que donaren la vida en defensa del nostre poble no voldríem deixar de recordar un dels militants històrics de les joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, ens referim al recentment difunt Heribert Barrera i Costa. Heribert Barrera va començar la militància a aquesta organització a l’any 1935 i en aquest moment va iniciar la seva defensa continuada de la llibertat y la justícia.
Heribert Barrera sempre ha sigut cap visible de la lluita del poble català pel seu alliberament nacional i social i així el recordarem, com un ferm defensor del nostre dret a l’autogovern i un referent en la lluita contra el feixisme malauradament cada cop mes present en les nostres institucions.
President Barrera, seguim tenint presa com vostè be deia, presa per lliurar-nos de les cadenes que ens mantenen oprimits, presa per repel•lir els atacs que rebem cada cop amb mes constància des de les institucions i tribunals espanyols però de ben segur que amb el record de la seva lluita sense límits sabrem contrarestar aquest seguit d’atacs al nostre país, a la nostre cultura i a la nostre llengua i aconseguir el tant desitjat somni de la llibertat. President Barrera, la lluita continua.

Amb el record d’Heribert Barrera a la memoria i Catalunya al cor, avui i sempre VISCA CATALUNYA

Secció local de Jerc Mataró.