< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.05
2011
DONA.

Des de les JERC sempre hem defensat la transversalitat de les polítiques de dones, per això, més enllà de treballar-hi com un front més del nostre discurs hem introduït la consideració de gènere en totes aquelles polítiques públiques destinades a la ciutadania.

Així doncs, durant els darrers anys les JERC hem lluitat pels drets de les ciutadanes del nostre país des de tots els fronts, fomentant la participació de les mateixes com a interlocutores en totes les accions de govern.

Només d’aquesta manera es pot pretendre dur a terme accions eficaces i de veritable repercussió en el benestar del conjunt de la població.

En primer lloc, és de justícia destacar la feina que s’ha fet des de l’Institut Català de les Dones i que parteix en gran part del Pla de Polítiques de Dones 2008-20111. Aquest pla es basa en sis eixos principals de treball:

• Transversalització de les polítiques de dones a les administracions públiques
• Canvis culturals que transformen estructures i models patriarcals
• Participació
• Reorganització dels treballs i noves polítiques dels temps
• Qualitat de vida i cohesió social
• Intervenció integral contra la violència masclista


A més, aquest pla ja ha desembocat en mesures concretes com el recent aprovat programa de mesures de protecció i atenció a les víctimes d’explotació sexual, o els més de 1.600.000 € que l’Institut Català de les Dones ha destinat a projectes a favor de les dones de més de 800 entitats d’arreu del país.

Conscients de la feina feta i del llarg camí que encara cal recórrer les JERC prenem el compromís de redoblar els esforços en matèria de polítiques de dones, per exemple treballant per garantir la plena participació política de les joves del nostre país, o donant suport a les petites i mitjanes empreses que vulguin dur a terme plans d’igualtat per acabar amb la discriminació per raó de gènere a la feina.

També seguirem lluitant com ja hem fet per aconseguir una llei de l’avortament que garanteixi plenament el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos.

En definitiva doncs, les JERC deixarem la pell per eradicar la discriminació de gènere i així d’aquesta manera treballar per un país més just i lliure.

Visca la terra!

Salut i república!