< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.09
2011
Èxit a la 2ª marxa de Torxes per la independència

En motiu de la Diada, a Mataró es va organitzar per segon any, una marxa de Torxes la nit abans.
La Marxa de Torxes d’aquest any, celebrada el dissabte 10, i organitzada per Mataró per la Independència, va aplegar més participació que en la última edició.

La Marxa va recórrer diversos carrers del casc antic de la ciutat, aturant-se a diverses places per cantar l’himne dels segadors entre altres càntics independentistes que se sentien durant el recorregut.

En arribar a la Plaça de Santa Anna, mateix punt d’on havien sortit, es va llegir el manifest conjunt entre diverses entitats i partits polítics de la ciutat, entre ells la Secció local de Jerc Mataró. En acabar, sopar popular i concerts dels grups Dabucabuc i La Traca.
Manifest:

El poble català viu un moment de la seva història en què ha de decidir definitivament quin vol que sigui el seu futur nacional. Després de 300 anys de submissió a l’Espanya única, de repressió i “derecho de conquista”, es fa evident que ha arribat el temps de la llibertat a la qual tot poble té dret. La mentida d’una transició que ens esquarterà nacionalment en autonomies només fou la primera de les burles que una Espanya fatxenda practica amb constància: espoli fiscal, menyspreu institucional, incompliments sistemàtics i un llarg etcètera. Tot plegat no fa sinó refermar-nos en la nostra voluntat de persistir, com a poble, en la lluita per la nostra independència, conscients que només comptant amb un estat propi serem capaços d'afrontar els reptes econòmics, culturals i socials que ens assetgen.

Tanmateix, contemplem amb estupor com els nostres representants polítics sovint paren més atenció a les seves estratègies partidistes, a la gestió de la seva minsa parcel•la de poder, que no pas a treballar per avançar democràticament cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació. Presoners a la teranyina d’un poder subsidiari, han deixat d’escoltar un poble que s’escarrassa per fer sentir la seva veu, una veu que crida llibertat.

És per això que es fa necessari sortir al carrer, encara, i exigir de nou accions decidides que ens permetin recobrar les nostres llibertats nacionals. I és precisament per això, que aquest 10 de setembre tornarem a caminar pels carrers de les nostres viles, torxa en mà, per reclamar:

• UNITAT D’ACCIÓ de totes les forces polítiques i la societat civil en un únic objectiu: fer tots els passos necessaris per arribar a la constitució d’un estat català independent. Un sol objectiu per una única nació..

• DIGNITAT NACIONAL. Conscients del moment històric, totes les forces polítiques nacionals cal que es presentin a les properes eleccions amb la clara i inequívoca proposta, als seus programes electorals, d’avançar decididament en el camí de la independència nacional.

• UNA SOLA NACIÓ. La nació catalana no serà lliure del tot fins que no torni a ser completa. Tot i acceptant els ritmes dispars que els diferents territoris de la nostra nació viuen en el seu procés d’alliberament, el poble català ha de deixar ben palès que no renuncia a la seva integritat territorial i que aspira a la construcció dels Països Catalans com a entitat nacional reunificada.

Només si som capaços de sortir de nou al carrer sota l’única bandera de la llibertat nacional, aconseguirem la majoria social suficient per a tornar a ser artífexs dels nostres propis designis. Ja ens ho advertia l’Estellés: “No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen. Baixa al carrer i participa. No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu.”

Ja no podem recular, som on els camins es separen i ens cal decidir. Ara més que mai ens cal prendre la torxa i tornar a caminar.