< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.09
2010
Ja n'hi ha prou! El jovent independentista convoca a la vaga.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), la secció local de Mataró, volem mostrar el nostre absolut rebuig al seguit de retallades tant socials, nacionals com laborals sofertes en en els darrers mesos i que com sempre, afectaran principalment aquells qui menys tenen, en especial al jovent dels Països Catalans.

En menys de sis mesos, hem vist com el Govern Espanyol, retallava al dictat del FMI i del Banc Mundial, un seguit de partides pressupostàries de caràcter social, com la despesa en l'ajuda a la cooperació al desenvolupament, l'eliminació de l'ajuda coneguda com a “xec nadó”, la congelació de les pensions a partir del 2011, l'eliminació de la concessió retroactiva de les ajudes a la dependència, la retallada en inversions d'obra pública, etc.

Un mes després de la primera tisorada, van escometre contra l'Estatut d'Autonomia de Catalunya amb la última ribotada practicada per el Tribunal Constitucional que tombava la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes (i on les JERC ja varem mostrar el nostre rebuig al text per ser manifestament insuficient) i que tot i així, 10 magistrats del Tribunal Constitucional, sense cap tipus de legitimitat, han perpetrat per darrer cop.

La tercera retallada, la hem viscut amb la reforma laboral i la consegüent pèrdua de drets conquerits al llarg de generacions, pels treballadors i treballadores d'aquest país, amb sang, suor, llàgrimes i fins i tot mort. Reforma dit de pas, com no s'havia atrevit a fer ni el Govern del Partit Popular amb Aznar, amb l'abaratiment de l'acomiadament, els nous espais per a la participació d'ETT's, amb la pràctica universalització del contracte d'acomiadament amb una indemnització de 33 dies (25 només a càrrec de qui contracta), la flexibilització de les condicions de despenjament dels convenis, etc. en un context laboral que suposa que 1 de cada 3 joves arreu dels Països Catalans està a l'atur.

Les JERC ens volem refermar en la convicció que la sortida de la crisi, ha de venir donada per un gir social, amb mesures que tendeixin a canviar el model productiu, que aposti per la formació de qualitat i prestigiï la FP, que aprofundeixi en una fiscalitat més justa i un control estricte del frau, que territorialitzi les relacions laborals, que aposti per la ocupació en quantitat i qualitat, que continuï l'aposta d'aquests 7 anys en I+D+I i que sobretot, no faci pagar a justos per pecadors.

Volem animar a tota la ciutadania i en especial al jovent del nostre país, a secundar la vaga general del proper dia 29 de setembre i a participar de les diferents activitats que es puguin realitzar al llarg del dia, per expressar el nostre rebuig a les diferents retallades.
Perquè es un dret recollit en la seva constitució i que ningú ens pot negar.