< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.03
2008
La Secció Local de Jerc Mataró denuncien la violència dels Mossos contra els moviments estudiantils

Arran de les violentes càrregues policials contra membres de diferents moviments estudiantils a diferents universitats de Barcelona els últims dies, en especial després de l'extrema violència amb la que s'ha dut a terme el desallotjament del rectorat de la UB, la secció local de JERC MATARÓ manifestem:

- Que ens reiterem públicament en la nostra oposició a aplicació ques’està fent de l'EEES a l'Estat Espanyol.

Tot i considerar que l'EEES és un nou espai d'oportunitats per als i les estudiants dels Països Catalans, no es pot implementar sense escoltar la veu dels estudiants, i mai sense recursos econòmics i docents suficients. Instem aconsultar més sobre la posició de les JERC sobre l'aplicació de l'EEES a www.jerc.cat/educacio/documents.

- Que les universitats dels Països Catalans són espais de llibertat.
Les forces policials hi tenen prohibida l'entrada a no ser que el rectorat ho demani expressament. Per tant, l'entrada dels Mossos d'Esquadra a les universitats catalanes respon única i exclusivament a la voluntat dels rectors de reprimir, callar i criminalitzar el moviment estudiantil. Aquesta actitud de la policia nacional de Catalunya i dels rectors de les universitats posa de manifest la criminalització de la discrepància, i recorda èpoques no tan llunyanes on la democràcia encara no era una realitat.

- Que la violència exercida per les forces públiques de seguretat haestat, segons ha recollit la premsa i gravacions de testimonis, ha estat totalment desproporcionada.

Una ocupació pacífica i sense perill no pot ser desallotjada fent un ús tan desproporcionat de la violència.

- Que
recolzem tots els grups, organitzacions i moviments socials que defensen i manifesten les seves opinions i idees de forma pacífica a les universitats, als llocs de treball, als carrers o arreu dels Països Catalans.

Siguin quines siguin aquestes opinions i idees, totes tenen dret a ser expressades i tingudes en compte si són expressades pacíficament i amb respecte. La repressió violenta d'aquestes expressions només responen a una voluntat antidemocràtica de callar i criminalitzar la discrepància.

Per tot això volem donar suport als manifestants agredits, militants de la nostra organització o de qualsevol altra organització o moviment social organitzat en la lluita per una universitat pública millor.

Secció Local de Jerc Mataró.

Mataró, 18 de Març del 2009