< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.08
2010
La secció local de JERC Mataró DENUNCIEN LES AGRESSIONS PATIDES PER MILITANTS DE LES JERC

Les JERC, el jovent independentista de Mataró, en aquest context de radicalització i agressivitat de l'espanyolisme, vol denunciar les agressions patides per 3 militants de la nostra organització en una setmana, en diversos llocs del territori:

- Dissabte passat, durant les Barraques de Blanes, un individu vestit amb una samarreta de la selecció espanyola es va deixar veure per la barraca de les JERC. Quan va trobar un dels militants més joves de la Secció Local sol, va aprofitar per agredir-lo físicament. La seguretat privada de l'esdeveniment va acompanyar a la sortida el militant de les JERC - Blanes agredit, però va permetre a l'agressor continuar a la zona de Barraques. Quan un militant del Maresme va demanar explicacions a la seguretat privada sobre perquè no s'havia fet fora de l'espai a l'agressor, per tal d'evitar que es repetissin situacions desagradables, va ser respost amb un simple i contundent "A mi me hablas en español", que demostra la connivència i la permissivitat de la violència espanyolista.

- Dimecres passat, després de l'aprovació al Parlament de la llei que prohibeix espectacles públics consistents en la mort d'un animal, un individu va adreçar-se al Casal de les JERC a l'Eixample, on dos militants preparaven material per l'activitat de l'organització. El personatge, que va identificar-se com el "torero" Enrique Guillén, va llençar material a terra i va amenaçar els nostres companys d'incendiar el local. El "torero" va marxar, situació que els companys van aprofitar per donar un primer avís als Mossos d'Esquadra. Al cap d'uns minuts, el "torero" va tornar al Casal acompanyat de 3 persones més, i van trencar mobiliari del Casal, van escampar material del local, i van agredir els nostres companys, un dels quals va resultar ferit quan li van llençar una cadira. Es va donar un segon avís als Mossos d'Esquadra, i només una estona després que els agressors haguéssin marxat del local, es va personar una patrulla de la policia. Massa tard.

- Ahir els nostres companys de Terrassa s'han adonat que un dels murals pintats per la organització havia estat boicotejat. Quan dos militants de l'organització s'han dirigit al mural per arreglar-lo, un grup d'elements neonazis els esperava i els han agredit físicament.

La Secció local de Jerc Mataró volem:

- Rebutjar qualsevol tipus de violència com a mitjà per defensar o atacar idees polítiques.

- Denunciar aquest seguit d'agressions, que només pretenen espantar i callar un important sector de la població de Catalunya que creu en la creació d'un Estat propi per la nació catalana com a mitjà per millorar les condicions de vida dels ciutadans del nostre país.

- Instar a les policies catalana i espanyola, i les institucions judicials a qui correspongui, a perseguir, investigar, jutjar i condemnar els culpables d'aquestes agressions. Els convidem a perseguir aquestes activitats amb la mateixa contundència amb la que es persegueix la violència realitzada per independentistes contra unionistes als Països Catalans o a Euskal Herria, i aplicar quan s'escaigui la llei AntiTerrorista.

- Instar a tots els partits polítics del Parlament de Catalunya i el Congreso de los Diputados, inclosos C's i PP, a condemnar enèrgicament aquestes agressions, i a considerar-les atemptats terroristes.

- Donar tot el nostre suport als militants agredits, i a tots aquells companys que des de les JERC o qualsevol altra organització, lluiten dia a dia per la independència i la reunificació dels Països Catalans, i el socialisme com a model econòmic. Els animem a continuar en la seva lluita, refermats en les seves conviccions, i a no permetre que la violència faci callar les idees.

Mataró, Països Catalans, a 2 d'agost de 2010.