< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

30.05
2011
L’Acampada Jove 2011 presenta el seu cartell

Les Joventuts d’Esquera Republicana de Catalunya, les JERC, juntament amb l’Associació Cultural Acampada Jove, han presentat aquest matí el cartell del festival políticomusical de referència dels Països Catalans, l’Acampada Jove. La 16a edició del festival es durà a terme a Montblanc el 14, 15 i 16 de juliol i comptarà amb un cartell transversal, amb grups internacionals però també amb una clara aposta per la música en català, i que combina grans clàssics amb noves bandes emergents del país i grups formats i vinculats al territori.

En aquest sentit, el dijous, 14 de juliol, actuaran a l’escenari principal del festival els grups La Gossa Sorda; Bongo Botrako;Skaparates, guanyadors del concurs Música Jove 2010; The Locos i Dr Ring Ding com a grups internacionals; i el grup els Buhos com a fi de festa. El divendres, 15 de juliol, serà el torn de La Pegatina; Strombres; Els Pets; Txarango, Xeic! i Miquel del Roig. Finalment, el dissabte 16 de juliol, l’Acampada Jove comptarà amb Brams, Lax’n’Busto, Dr.Calypso, Dept., els italians Modena City Ramblers i Balkatalan Experience.

A aquests grups també se'ls hi afegiran Obrint Pas i Eskassa Llibertat, que juntament amb Xeic! i Txarangö presentaran el dissabte 11 de juny l’Acampada Jove 2011 a la zona d’oci del polígon industrial – Les Tosses d’Amposta (Montsià).

L’Acampada Jove 2011 comptarà, a més a més, amb tot un seguit d’activitats culturals i esportives, xerrades, tallers i debats, així com demostracions de cultura popular i l’acte polític central. Un any més, el festival acollirà la final del concurs Música Jove de grups novells en català, en una clara aposta per les bandes emergents del país.

El Director de l’Acampada Jove, Gerard Gómez del Moral, ha remarcat la importància de què “el jovent es mogui, es planti per reivindicar els seus drets” i aposta perquè “el tercer cap de setmana de juliol, Montblanc es converteixi en la capital dels Països Catalans i la reivindicació juvenil”. “Plantem-nos” serà el lema de l'Acampada Jove 2011.

Aquesta serà la tercera edició consecutiva que se celebrarà a la capital de la Conca de Barberà. Anteriorment l’Acampada Jove s’ha celebrat a Sant Celoni (2005 – 2008) i Arbúcies (1996 – 2004). En les últimes edicions, l’Acampada ha congregat prop de 25.000 joves i s’ha consolidat com l’esdeveniment de referència en el mapa juvenil i independentista dels Països Catalans.