< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.03
2012
Les JERC ho tenim clar; el Català a les aules!

Avui s'ha fet publica la deliberació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la línia de fer complir la sentencia que obliga a facilitar l'ús del castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes. Aquest és un fet molt greu que obligarà (si la Generalitat finalment acata) a canviar tot el model educatiu d'immersió lingüística funcional al nostre país i base troncal de la normalització lingüística del català.

La funcionalitat de l'immersió lingüística tal com senyala l' Enciclopedia Catalana serveix; >. Si s'elimina l'immersió lingüística a Catalunya, s'elimina la possibilitat de supervivència de la nostra llengua, doncs només el 39% dels ciutadans de Catalunya utilitzen la llengua catalana habitualment per un 56% que utilitza la castellana. Amb la deliberació del Tribunal Superior s'obligarà a remodelar, si finalment es decreta, tot el sistema educatiu permetent que el Castellà s'imposi a les aules com fins ara s'ha intentat evitar.

És per tot això que com a ciutadans de Catalunya tenim el deure de vetllar per la supervivència i transmissió de la nostre llengua, la catalana, que des de fa més de mil anys es transmet de generació en generació, de pares a fills i sense pausa. Tot-hi les imposicions constants del Regne d'Espanya per minoritzar-nos i elminar-nos; primer amb el Decret de Nova Planta (1714), després amb les monarquies, després amb el franquisme (1939 - 1975), i finalment tant bon punt hem aconseguit una certa plenitud de drets; amb la Constitució Espanyola.