< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.01
2017
Polèmica per un show eròtic extremadament explícit al local d’oci nocturn "The Bot" a Mataró

Rebutgem  incansablement qualsevol actuació masclista i LGTBIfòbica. Dissabte passat a la nit, al local d’oci nocturn “The Bot” de Mataró van esdevenir escenes denigrants, on s’exhibia el lesbianisme com un espectable per a complaure l’home.

No és nou si denunciem el maclisme que lidera en l’oci nocturn juvenil. Així, segons ha admès la direcció del local, van contractar quatre noies per fer un streaptese, utilitzant el cos femení com un reclam publicitari i tractant el lesbianisme com un espectacle.

Lluny de la intenció de normalitzar el lesbianisme en una societat heteropatriarcal, que no accepta una sexualitat que no té com a objectiu el plaer de l’home, el mostra com una dominació de la sexualitat de les dones per tal que estigui al servei dels homes heterosexuals.

Hem valorat la ràpida resposta per part de l'Ajuntament de Mataró, però la trobem insuficient. L'Ajuntament no només ha d'actuar quan es crea polèmica, sinó que ha de resoldre el problema de l'oci sexista a Mataró en el seu conjunt respectant les propostes de resolució aprovades al maig de 2016 i al gener de 2017. Volem un model d'oci que garanteixi a la nostra ciutat la igualtat de gènere i elimini l'ús de la dona com a objecte publicitari desvinculat d’allò que es pretengui promocionar.

També val a dir que l'establiment té llicència com a bar berenador i, per tant, no tenia llicència per fer cap mena d'espectacle. A part de l'expedient sancionador que els ha obert l'Ajuntament pels fets concorreguts el dissabte passat, des del novembre de 2016 ja tenien un altre expedient sancionador per dur a terme activitats no ajustades a la llicència.


Durant aquests darrers dies hem sortit als mitjans de comunicació per reivindicar el nostre rebuig als fets concorreguts i per animar, sobretot a les persones menors d'edat que fossin presents, a denunciar les accions esdevingudes el dissabte passat, dia 14 de gener.

Entrevista en directe a Mataró Lliure de Sexisme per 8tv Entrevista en directe a Mataró Lliure de Sexisme per 8tv