< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.02
2012
Rebutgem la reforma laboral!

L’organització política juvenil critiquem que faciliti l’acomiadament en lloc de la contractació i reivindiquem un pla de xoc per reduir l’atur juvenil

Les JERC, critiquem la reforma laboral aprovada aquest migdia en el Consell de Ministres perquè facilita l’acomiadament en lloc de potenciar, prioritzar i fomentar la contractació. En un context en què el més urgent és facilitar l’accés al mercat de treball, la reforma aprovada pel Govern del PP va en la direcció contrària. El portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral ha sentenciat que “ens trobem en un moment on la meitat del jovent no té feina, i el govern de l’estat espanyol promou una reforma que el que fa és facilitar que aquells que en tenen puguin ser acomiadats”.

En un context en què els Països Catalans tenen un atur rècord d’1.563.200 persones (641.300 al País Valencià, el que suposa el 25,45%, 146.500 a les Illes Balears, un 25,2%, i 775.400 a Catalunya, que significa un 20,5%) i amb l’agreujament en el cas del jovent que dobla aquestes xifres, les JERC denunciem que el Govern del PP aposti per fomentar encara més l’acomiadament, per precaritzar el sistema laboral i per desregular i empitjorar els drets dels treballadors.

En aquest sentit, les JERC lamentem que algunes de les mesures que inclou la reforma siguin crear un nou contracte precari per als joves, facilitar la presentació d’EROs, i abaratir les indemnitzacions, entre d’altres i ha remarcat que portarà més atur. Així mateix, el portaveu de les JERC també troba vergonyós que el mateix Govern de l’Estat hagi titllat la reforma d’”agressiva” i que reconegués públicament que “no es crearien llocs de feina en els propers anys”. “Deu ser la primera reforma laboral de la història que s’impulsa per tal de que l’atur segueixi creixent”, ha conclòs.

El que toca és impulsar mesures de reactivació de l’economia, i s’ha d’abordar de manera específica la resposta a l’atur juvenil, a través d’un pla de xoc que permeti introduir els joves al mercat laboral d’una manera digna i no precària. A més, és imprescindible fer-ho a través d’un mercat català de relacions laborals, ha afegit Gómez.

Així mateix anunciem que es sumaran a les mobilitzacions de la classe treballadora i del país per denunciar una Reforma que “ens endinsa més en el túnel”.

cartell retallades cartell retallades