< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.09
2014
TOQUEM DE PEUS A TERRA: NO A LA FESTA DEL CEL!

Des de JERC Mataró donem suport a la campanya DE PEUS A TERRA: NO A LA FESTA DEL CEL.
Volem demostrar el nostre rebuig a la iniciativa del consistori a dur la Festa del Cel a la nostra ciutat. Pel seu alt nivell de militarisme, per l’ambigüitat pressupostària i l’alt nivell de contaminació acústica i atmosfèrica, exigim un replantejament per part de l’ajuntament.Des de JERC Mataró donem suport a la campanya DE PEUS A TERRA: NO A LA FESTA DEL CEL.
Volem demostrar el nostre rebuig a la iniciativa del consistori a dur la Festa del Cel a la nostra ciutat. Pel seu alt nivell de militarisme, per l’ambigüitat pressupostària i l’alt nivell de contaminació acústica i atmosfèrica, exigim un replantejament per part de l’ajuntament.

Primer de tot i tenint en compte, la difícil situació amb la que conviuen cada dia molts dels nostres conciutadans, no considerem adient la despesa econòmica que aquesta festa representaria pel pressupost de la nostra ciutat. No creiem que ni ajuntament ni diputació hagin de destinar 260.000€  del seu pressupost per fer un acte d’un dia sense estratègia de ciutat. Considerem que no beneficia a la ciutadania, ja que els llocs de treball son ocupats per voluntaris; i només genera despeses que assumirem els ciutadans com la mobilització de brigades de neteja, de seguretat i serveis d’emergències. Creiem que hi ha altres aspectes de la ciutat que farien millor ús d’aquesta partida pressupostària, com ara millorar la situació del jovent a la ciutat o fer programes de reinserció laboral pels milers d’aturats del nostre municipi.
En segon lloc, una organització com la nostra que professa valors com l’antimilitarisme i el pacifisme, no pot compartir un festa on s’exhibeixen avions militars espanyols i es fa ostentació del militarisme. 
En tercer lloc, no entenem la necessitat i la conveniència de concentrar tot l'esforç de promoció de la ciutat en un sol dia i en un sol esdeveniment, ja que no deixa de ser un fenomen esporàdic, desvinculat totalment d'una estratègia de promoció sòlida, per molta afluència de públic que pugui tenir.
Per tant, instem a l’ajuntament de Mataró que replantegi l’estratègia d’actuació i busqui una alternativa menys agressiva tant amb el medi ambient, com amb pressupost municipal i sense cap presència d’elements militars i espanyols.
TOQUEM DE PEUS A TERRA: NO A LA FESTA DEL CEL!

NO A LA FESTA AL CEL NO A LA FESTA AL CEL