< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.02
2015
TOTS SOM SANTI VIDAL

Les JERC MATARÓ donem el nostre suport al jutge Santiago vidal, sancionat amb 3 anys de suspensió de treball i sou per haver participat en la construcció de la Constitució Catalana

Gravar, delicte; opinar, delicte; comentar, delicte; criticar, delicte; retratar, delicte; pensar...delicte.
Doncs, últimament, a l’Estat Espanyol donar la nostra opinió és mereixedor de ser castigat per llei. I això, és el que li ha passat al jutge Santiago Vidal, qui per dedicar el seu temps lliure a escriure una hipotètica, però molt possible, Constitució Catalana ha estat suspès del seu càrrec durant 3 anys.
El Consell General del Poder Judicial ha demostrat un cop més que la seva teòrica independència és altament qüestionable. Santiago Vidal, ha estat acusat d’incomplir l’article 417.14 (ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials), és a dir, acusat de no mantenir la independència del poder judicial.
El jutge Vidal, s’ha defensat emparant-se amb el dret fonamental i constitucional de la llibertat d’opinió. Però, aquest no ha pogut fer pes en els 12 jutges conservadors, vocals presentats pel PP, que han decidit un cop més treure’s de sobre els qui poden donar força i un cos físic a la futura independència de Catalunya.
Vidal, qui en cap moment ha estroncat la seva professió com a jutge amb la redacció de la Constitució Catalana, sinó que l’elaborava de manera independent en el seu temps lliure, ha estat una víctima més de la repressió a la que poc a poc es va imposant pel govern del Partit Popular Espanyol.
En tenim la viva prova a l’avantprojecte de llei que pretenia aprovar el consell de ministre sobre Seguretat Ciutadana on s’especificava que es penaria amb multes de 30.000 a 600.000€ per a gravar les actuacions policials en manifestacions o actes públics, manifestar-se davant les seus de govern de l’estat o la realització d’ “escratches”.
Amb aquest avantprojecte, gravar l’abús policial que han rebut en nombrosos cops els manifestants seria il·legal i penat per llei. Fins i tot, es va arribar a multar a qui realitzaven “twits” que mostressin apologia d’un assassinat, però només quan interessava.
Les JERC donem suport a tota acció o protesta que tingui com a finalitat mostrar la veu del poble.
No ofegaran la veu del poble, no ofegaran la nostra veu! Volem llibertat d'expressió i que els joves, i tothom, la pugui exercitar amb llibertat.
 
 

Acte presentació Constitució Catalana a MATARÓ Acte presentació Constitució Catalana a MATARÓ