< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.10
2015
UN NOU ATAC A LA SANITAT PÚBLICA

Les JERC MATARÓ animem al jovent a participar a l'assemblea oberta d'avui a les 19h a Les Esmandies (Mataró) i a les difenrents mobilitzacions en defensa de la sanitat pública.

No ens estranya si diem que el Consorci Sanitari del Maresme pateix una manca de finançament i mala gestió.

Aquests darrers dies s’anunciava que la Generalitat intervenia el CSdM a causa d’un dèficit de 2 milions d’euros en el balanç anual del 2014.
Per valorar aquesta situació hem de conèixer el seu finançament. Així el CSdM compta amb un pressupost de 105 milions d’€ per atendre una població de 265000 persones. Per contra la generalitat te un deute amb al CSdM de 30 milions d’€, 12 dels quals es van retallar als treballadors.

Coneixent aquesta situació econòmica, en comptes de reclamar el deute pendent per estabilitzar la situació econòmica del CSdM, fa 3 mesos el consell rector -amb Josep Mañach com a president i David Bote com a vicepresident- decideix aplicar un pla de reequilibri que es preveu de 2 anys de durada on l’únic que s’ha fet es retallar la qualitat dels serveis sociosanitaris. 
Per aquesta mala gestió fa unes setmanes la Coordinadora en defensa de la sanitat pública demanava la dimissió del consell rector.

Des de les JERC MATARÓ lamentem l’actuació unilateral de la Generalitat d’intervenir el CSdM per un dèficit econòmic que la Generalitat hauria d’haver solucionat pagant el deute pendent amb el consorci. 
Estranyament, aquestes mesures s’han notificat a corre cuita abans de que el nou govern de la generalitat es constitueixi i sense analitzar la situació del CSdM després del pla de reequilibri ja establert. 
Així creiem que la intervenció de la Generalitat i el manteniment del consell rector actual, només generen una major opacitat en la gestió del CSdM.

Per últim volem posar de manifest la nostra preocupació davant el previsible augment de derivacions a la privada i les noves retallades a un model de sanitat pública i de qualitat cada cop més danyat.

DEFENSEM LA SANITAT PÚBLICA!

 

convocatòria assemblea coordinandora en defensa de la sanitat pública convocatòria assemblea coordinandora en defensa de la sanitat pública