ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
14.11
2014
La hipocresia eclesiàstica

L’església Catòlica defineix la seva missió com la de difondre l'evangeli de Jesucristc, l'administració dels sagraments i l'exercici de la caritat universal. Però, això no és ni  ha sigut com ens ho han volgut fer creure des del sector més poderós d’aquesta organització

Aquesta església que ha de vetllar per les persones és la mateixa que discrimina a certs sectors i atempta contra les nostres llibertats individuals i col·lectives. És el sector més crític amb  un dret de les dones com és l’avortament, discrimina a tot el col·lectiu amb una tendència sexual diferent de la que ells defensen, ha donat plenament suport a la dreta i a l’extrema dreta, etc.  Cal recordar alguns dels comentaris de l’expresident de la Conferència Episcopal, Rouco Varela:
“La unidad de la nación española es una parte principal del bien común de nuestra sociedad que ha de ser tratada con responsabilidad moral". En aquesta declaració, es posicionà políticament, fet que no hauria de ser així.
“Los obispos solicitarán con todo respeto e incansable insistencia un giro positivo de la legislación y de la política sobre el matrimonio y la familia". En aquesta intervenció en una conferència, Rouco Varela comentà l’inqüestionable oposició de l’església als matrimonis homosexuals i a l’avortament. 
A més d’això, crec que amb el poder econòmic de l’església es podrien eradicar molts dels actuals problemes del món. Mentre que el màxim representant d’aquesta comunitat viu envoltat de luxes i de comoditats, a arreu del món hi ha gent sense recursos, pobles oprimits, injustícies,etc. Per tant, crec que aquesta organització “caritativa” podria resoldre i influenciar en la eradicació de molts d’aquests fets propers i llunyans.
Durant la història l’església ha permès i acceptat molts episodis que cal oblidar. En molts tràgics moments ha desviat la mirada i s’ha posicionat sempre a favor dels sectors més poderosos (els feixismes, l’imperialisme,etc.). Per tant, amb fets com aquests han demostrat la seva hipocresia, farsa i mentida.
Podríem dir que l’església catòlica no vol evolucionar i vol quedar-se estancada en la seva gloriosa època de l’Edat Mitjana on l’únic pensament correcte era el que deia aquesta congregació. L’actual organització, gestió i discurs amb el que es justifiquen és més propi dels segles V al XV que de l’actual.

Hipocresia Papal
  • Eloi Delgadillo
  • 07/07/1997 Mataró
  • t: @
  • b: