< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.05
2014
#1Maig2014: Que mai més retallin els nostres drets!

1 de Maig, dia internacional del treballador/a, cal sortir al carrer a reclamar i a defensar els Drets Socials i Laborals per a totes i tots. Cal reclamar la necessitat de recuperar tots els drets perduts durant aquests anys de crisi, on les elits i els governs neoliberals d'arreu d'Europa i del món han aprofitat aquesta conjuntura per tal de poder excusar-se per retallar i quasi bé destruir els drets dels treballadors i treballadores del nostre país i del conjunt de treballadors del món. 

Davant d'aquest atzucac les JERC Horta-Guinardó hem tingut avui un dia de reivindicacions. Hem començat de bon matí penjant una pancarta a la Plaça Alfons X el Savi, al barri del Guinardó, amb la finalitat de conscienciar als nostres conciutadans i conciutadanes de la necessitat de reivindicar els drets de la classe treballadora. Més tard hem assistit a una ruta, guiada pel diputat d'ERC al Parlament espanyol Alfred Bosch, per la història de la Barcelona obrera, on ens ha estat explicant la història de l'obrerisme i de les principals reivindicacions que varen haver a la capital catalana al llarg del Segle XX, per tal de saber quin és el nostre passat per poder constuir el nostre futur. 
Un cop acabada la ruta hem anat, amb la resta de companyes i companys de les JERC Barcelona, a la manifestació convocada a les 12h a Pl. Universitat, per tal de fer notar la nostra veu i cridar que: Els drets de la classe treballadora no es retallen! 

En defiinitva, avui ha estat un dia intens i ple de reivindicacions i protestes on les JERC Horta-Guinardó hem sigut coprotagonistes, com no podia ser d'altra manera. Malauradament, avui dia, els drets dels treballadors i treballadores no només no estan assegurats sinó que estan més amenaçats que mai, per aquest motiu cal sortir al carrer i cridar: VISCA LA LLUITA OBRERA!! 

#1Maig2014Cartell JERC #1Maig2014 Cartell JERC #1Maig2014

ARTICLES RELACIONATS