< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.01
2013
17 de gener, diada de Menorca! Som Països Catalans!

El 17 de gener és la Diada del Poble de Menorca, data en què es commemora l'aniversari de l'entrada a Ciutadella el 1287 del Rei Alfons, fet que va representar la incorporació de l'illa a la Corona catalano- aragonesa. Enguany, la diada ve marcada per una situació política i social repressiva. Amb un govern presidit pel feixista d’en Bauzà que lamina els nostres drets lingüístics, ens restringeix el dret a manifestar la nostra discrepància amb les seves polítiques, que impulsa l’ERO a IB3 o tanca hospitals i que encobreix i protegeix a corruptes com Pere Rotger, el segon president del Parlament de les Illes que ha de dimitir relacionat amb escàndols de corrupció, ens obliga a no callar i a fer sentir més fort que mai la nostra veu, la veu del jovent independentista que no ens resignem i que estem decidits a plantar cara per capgirar la situació.

Fa escassament mig mes, durant la diada de Mallorca, ja vam denunciar la greu situació que pateixen les Illes Balears i Pitiüsses pel que fa als atacs a la llengua i la cultura pròpies. Ara, tornem a reivindicar i si cal, tornarem a sortir al carrer per deixar clar que nosaltres "Som Països Catalans", que la nostra nació va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana per tant, celebrem la diada del Poble de Menorca amb la lluita per la unitat dels Països Catalans i amb la defensa prioritària de la llengua i la cultura que ens uneix. Per això, animem i encoratgem a tot el jovent independentista a celebrar i commemorar aquesta diada nacional i a defensar la llibertat nacional i social dels Països Catalans.


Jovent dels Països Catalans, endavant!

cartell-menorcaweb.jpg cartell-menorcaweb.jpg