ACTUALITAT: NOTÍCIES

Un any més, com a organització juvenil de referència dels Països Catalans, hem organitzat amb els companys d’Esquerra Republicana els actes de commemoració de la conquesta catalana d’Eivissa el 1235.

Hem començat amb la nostra marxa, sortint de s’Alamera, pels carrers de Vila fins al mirador de l’Ajuntament, on descansa el monument a Guillem de Montgrí. Seguidament, hem fet la tradicional ofrena floral i hem pogut escoltar els parlaments d’en Josep Antoni Prats, president d’Esquerra Republicana d’Eivissa, en Pau Morales, secretari nacional d’organització d’Esquerra Republicana, i en Biel Cursach, portaveu del Jovent Republicà de les Illes Balears i Pitiüses. Tot seguit, la colla castellera Boixos i Boixes d’Eivissa ens ha obsequiat amb una mostra dels pilars i castells que han estat treballant aquests darrers mesos. L’horabaixa l’hem passada al Puig…

Comparteix: Seguir llegint...

Avui migdia, el Jovent Republicà hem desplegat una pancarta al Port d’Eivissa per denunciar l’impacte social i mediambiental que el turisme de creuers suposa per l’illa.

Els creueristes ocupen i massifiquen la ciutat i incentiven determinats models de negoci que propicien la desaparició del comerç local; convertint els nostres barris en autèntics parcs temàtics que expulsen els residents i desdibuixen la nostra identitat. L’activitat dels creuers també deixa una important petjada ecològica. La majoria de les naus utilitzen combustibles pesats i no incorporen sistemes eficaços de tractament de gasos. No té cap sentit que els nostres pobles i ciutats adoptin mesures per reduir les emissions contaminants del trànsit rodat mentre es permet una activitat, com és la del turisme de creuers, que genera un impacte ambiental…

Comparteix: Seguir llegint...

Punt final a una nova edició de l'Acampada Jove, el festival politicomusical de referència dels Països Catalans, organitzat pel Jovent Republicà.

Un any més, les Joventuts d'Esquerra Republicana de les Illes Balears i Pitiüses hem organitzat juntament amb la resta de la militància del Jovent Republicà d'arreu dels Països Catalans l'Acampada Jove.  Aquest és un dels projectes estrella de l'organització i que més ens umpl d'orgull. Aixecar del no-res un festival musical, sense patrocinis i amb la militància com a única eina no és gens fàcil, però podem afirmar que ho hem tornat a fer. Per moltes Acampades més, visca el Jovent Republicà!

Comparteix: Seguir llegint...

Un any més, el Jovent Republicà tornam a participar en els diferents actes en motiu de la Diada de Mallorca. Després de dos anys sense poder fer-se a causa de la Covid-19, assistim a la represa del tradicional dinar i acte polític de Més per Mallorca a Dalt Murada, davant La Seu, on ens acompanyen forces sobiranistes i d'esquerres de Galiza, Euskal Herria i la resta dels Països Catalans.

Enguany, com a novetat, gairebé totes les organitzacions juvenils que ens manifestam pel centre de Palma ho feim amb un bloc unitari encapçalat per l'Aplec Jove, organització que aglutina el jovent mallorquí. Sota el lema "Jovent organitzat per guanyar el futur", el jovent d'aquesta terra recorrerem el centre de Palma des del born fins a Plaça Espanya, on acabarem amb l'ofrena floral al rei Jaume I, qui va liderar la conquesta de Mallorca culminada el 31 de desembre del 1229. El Jovent Republicà de Mallorca continuam organitzats, amb més força que mai, i no defallirem perquè anhelam un país just,…

Comparteix: Seguir llegint...

El Jovent Republicà de Mallorca ha fet públiques aquest divendres dia 9 de desembre les propostes que la formació ha aconseguit incorporar al programa electoral de Més per Mallorca per a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i al Consell de Mallorca, previstes el maig de 2023.

Una vintena de propostes que incideixen sobre qüestions tan rellevants com l’accés a un habitatge digne, les condicions laborals dels treballadors del sector turístic, la promoció de la llengua catalana en àmbits com la Universitat o la cultura, la dignificació i impuls de la pagesia o la salut mental del jovent. «Feim feina per incidir. Incidim per transformar la realitat que viu el nostre país, una realitat duríssima contra els joves que no podem desenvolupar un projecte de vida a ca nostra» ha declarat Josep Prohens, portaveu de l’organització. Entre les propostes presentades, destaquen la creació del sistema de “Beques…

Comparteix: Seguir llegint...

El cap de setmana del 26 i 27 de novembre, la militància de les Joventuts d'Esquerra Republicana estàvem convocats al 30è Congrés Nacional de la nostra organització. En aquesta ocasió, s'ha celebrat a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.

El Jovent Republicà de les Illes Balears i Pitiüses no hem faltat a la cita, que ha congregat més de 300 joves a la capital del Segrià. 

Comparteix: Seguir llegint...

El cap de setmana del 5 i 6 de novembre hem celebrat a Alaró (Mallorca) l'Escola de Formació del Jovent Republicà de les Illes Balears i Pitiüses.  

Una nova edició de l’Escola Republicana en que ens hem format sobre diverses temàtiques com la diversitat sexual, la comunicació política i la creació de campanyes. D’aquesta manera, reafirmam el nostre compromís amb la màxima gramsciana: Instruïu-vos, perquè necessitarem tota la nostra intel•ligència. Emocioneu-vos, perquè necessitarem tot el nostre entusiasme. Organitzeu-vos, perquè necessitarem tota la nostra força. Seguim lluitant per l'emancipació social i nacional dels Països Catalans!

Comparteix: Seguir llegint...

Com cada primer de març, les Joventuts d'Esquerra Republicana de les Illes Balears i Pitiüses mostram la nostra disconformitat a la celebració del Dia de les Illes Balears, una jornada que beu d'una construcció jurídica artificial, reivindicativa d'un sentiment de balearitat pràcticament inexistent entre la població.

No legitimam el Dia de les Illes Balears. En canvi, reivindicam les diades d'autoafirmació que celebren cada illa: el 17 de gener a Menorca, el 5 d'agost a Formentera, el 8 d'agost a Eivissa i el 31 de desembre a Mallorca. Perquè així és com entenem que s'ha de construir la governança d'aquestes illes, des del reconeixement i respecte mutu, respectant la lliure determinació de cada poble. De fet, reivindicam la Revolta Menorquina del primer de març de 1810. Una revolta popular en contra de la sobirania espanyola sobre l’illa que s’havia materialitzat amb el Tractat d’Amiens de 1802. I…

Comparteix: Seguir llegint...

Dia 17 de gener de l’any 1287 l'entrada a Maó de les tropes d'Alfons III van culminar la conquesta de Menorca. D'aquesta manera, l'illa s'incorporava a la Corona d'Aragó i la llengua i cultura catalanes s'assumien com a pròpies del poble menorquí.

Com a organització republicana i d'esquerres, seguim lluitant per guanyar la plena sobirania. Ho tenim clar: Volem governar-nos per canviar un model econòmic que tant explota al jovent i garantir que tots els joves menorquins que ho desitgin puguin viure a Menorca i gaudir d’un habitatge i una feina dignes. Volem governar-nos per trencar amb tradicions masclistes i fer front a l'emergència climàtica que amenaça l'equilibri territorial i el benestar de la nostra gent i potenciar el consum de productes de la nostra terra, així com els petits comerços. Volem fer front a la massificació turística que desgasta la nostra…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat dijous dia 30 de desembre de 2021, les Joventuts d’Esquerra Republicana de les Illes Balears i Pitiüses, reunides a Manacor, hem celebrat el nostre III Congrés Federal.

La candidatura encapçalada per en Biel Cursach (Artà) ha obtingut la unanimitat dels vots emesos. En aquest nou mandat l’acompanyaran, a la secretaria d’Organització, en Sergi Olvera (Ciutadella), a la Secretaria de Comunicació, na Blanca Noguera (Ciutadella) i a la Secretaria d’Activisme, en Jordi Torres (Eivissa). La Permanent sortint, liderada per na Carme Gomila (Manacor), ha exposat el seu informe de gestió d’aquests darrers dos anys. S’ha destacat el notable increment de militància arreu de les Illes, sobretot a Mallorca, l’èxit de la tercera edició de l’Escola Federal de Formació i la resiliència de l’organització en aquests temps tan difícils…

Comparteix: Seguir llegint...