< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.01
2017
17 de gener, Diada de Menorca

Les Joventuts d'Esquerra Republicana - Menorca escalfen motors per la Diada Nacional del Poble de Menorca

Un altre any arribam a la Diada Nacional del Poble de Menorca i, com a cada Sant Antoni, des de les JER-Menorca volem enviar la nostra felicitació als ciutadans de casa nostra en aquest dia que commemora l'entrada de la nostra petita illa a la cultura catalana.

Aquesta felicitació, però, no pot deixar de ser una crida reivindicativa cap al nostre poble i, com a joventuts polítiques, cap als nostres al·lots. Us encomanam dues feines per tot l'any i en especial per aquesta diada:

La primera és que recordeu i fomenteu les nostres tradicions, la nostra llengua i la defensa de la terra que tant ens estimam. I com és fa tot això? Això es fa donant suport al petit comerç, als nostres productes, es fa utilitzant i consumint la nostra llengua i, també, respectant la seva vida i lluitant per preservar-ne l'equilibri natural. 

I un segon encàrrec, xalau, perquè Sant Antoni també és un dia de rauxa, i sense alegria no podrem emprendre les altres feines que ens pertoquen com a menorquins.  

Per acabar, no hem d'oblidar que significà aquesta diada per a Menorca. Sant Antoni és la festa del que som com a illa, representa el record del dia en que vam passar a formar part d'una història nacional que en el futur esdevindrà uns Països Catalans independents. És per això que Sant Antoni no pot ésser quelcom d'una visió únicament menorquina, sinó que és una celebració que ens encomana a remembrar la nostra identitat com a part de la nació catalana i per a les JER-Menorca un motiu més per vindicar la nostra identitat i la nostra sobirania com a subjecte polític capaç de decidir el futur del nostre poble. 

Que els foguerons siguin l'espurna que encengui la flama del nostre poble. Bon Sant Antoni a tothom!

Cartell en motiu de la Diada del Poble de Menorca Cartell en motiu de la Diada del Poble de Menorca