< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.11
2007
25-N sense violència

Les JERC convocam a la concentració que tendrà lloc el proper diumenge, 25 de novembre, en motiu del dia internacional per l'eradicació de la violència vers les dones. La concentració, convocada per la Palatforma per la igualtat, a la que les JERC hi estam adherides, serà a la Plaça de les Tortugues de Palma a les 11 del matí. 

A continuació teniu el manifest de la Plataforma:

El 25 de novembre és el dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones tal i com va declarar en l’any 1993 l’Assemblea de Nacions Unides. A les dones i al moviment feminista ens ha costat moltíssim fer visibles els assassinats de violència masclista perquè d’aquest dia se’n pugui fer un altre ús. Per això manifestem el nostre total rebuig davant la proposta de declarar el 25 de novembre dia de la salut laboral.

La violència contra les dones és una violació dels drets humans i de les llibertats fonamentals; la violència contra les dones és un dels mecanismes socials pels quals es sotmet les dones a una situació de subordinació respecte dels homes, és la persistència d’actituds i estereotips patriarcals enquistats a la nostra societat.

Malgrat els esforços legislatius en aquests anys de Llei Integral contra la Violència de Gènere, les xifres de dones mortes són aclaparadores: 86 dones assassinades en mans de les seves parelles o ex parelles com a conseqüència d’una misogínia brutal que cada any costa la mort a tantes dones. Cal que tota la societat de les Illes Balears s’esforci, tant a nivell individual com en el col·lectiu, per dur a terme una profunda tasca de sensibilització, rebuig, prevenció i educació que remoguin i destrueixin el silenci, la complicitat, l’obscurantisme i la crueltat que emanen d’aquesta violència contra les dones.

És urgent que es comenci per educar en valors d’igualtat, que es denunciï la publicitat sexista, que es menyspreï el violent, que es rebutgi la seva presència allà on hi sigui.

Des de les llars, a l’escola, als centres de treball, a la Universitat i a tots i cadascun dels àmbits de la nostra societat, cada ciutadà, cada ciutadana i cada institució pública o privada, tenen el deure i la missió fonamental de cooperar per educar en igualtat, sensibilitzar la ciutadania, trencar el silenci, prevenir el maltractament i denunciar-lo des de les seves primeres manifestacions.

Confiam que amb el canvi de govern, les polítiques institucionals d’igualtat d’oportunitats i la lluita contra la violència de gènere siguin polítiques efectives que lluitin des d’una perspectiva integral contra aquesta xacra social; ja que la societat mallorquina i balear necessita:

· Institucions que es comprometin realment a dur a terme actuacions adreçades a combatre i a construir una societat igualitària, on la violència no hi tengui cabuda.

· Una Llei Integral Balear amb deures i obligacions per part de totes les administracions, on hi hagi la participació real de la societat civil, de les organitzacions de dones i del moviment feminista.

· Una implicació real dels homes que denunciï i combati també la violència contra les dones que també és la seva violència.

La violència contra les dones és un problema de tothom. Només amb el compromís de les institucions i de tota la ciutadania podrem eradicar aquest problema. No podem donar l’esquena a les víctimes, i no podem tolerar ni una morta més.