< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.12
2013
31D, Diada de Mallorca. Cap a la llibertat!

El proper dimarts 31 de desembre, com cada any, les JERC celebrarem la diada de Mallorca on es commemora l’entrada de Jaume I a la ciutat de Mallorca l’any 1229.

Enguany, però, la diada ve més carregada de contingut polític i reivindicació que mai. Davant l’ofensiva de José Ramon Bauzá contra la nostra llengua i contra el país, el pròxim dilluns 30 de desembre el jovent independentista hem d’omplir els carrers de Palma per a fer sentir els crits d’independència per tots els racons de la ciutat.

El 2013 ha estat un any de greus atacs per part del govern del PP a Mallorca, des de la voluntat de Bauzá de suprimir els llibres de text en català, passant per la moció presentada pel PP al Parlament de les Illes Balears negant l’existència dels Països Catalans, l’aprovació del TIL, que suprimeix la immersió lingüística en català a les escoles o el més recent, la llei de símbols, que prohibeix exhibir senyeres o símbols en edificis públics...

Malgrat tot, el 2013 també ha sigut l’any de la resistència, l’any dels docents i dels alumnes que han plantat cara al govern convocant una vaga indefinida, l’any del directors que han desobeït els decrets de Bauzá tot jugant-se la seva feina, i sobretot l’any de tota la població de les Illes, que sense por han inundat els carrers dels seus pobles i les seves ciutats plantant cara al mal govern.

És per això que tots els actes convocats aquest 30 de desembre han de ser un èxit col·lectiu. Per això de les JERC et volem convidar a participar-hi:

14h – DINAR POPULAR
Dinar popular amb Joan Tardà (diputat d’Esquerra al Congrés), Jon Inarritu (Diputat d’Amaiur) i Joan Lladó (President d’Esquerra Mallorca).
Restaurant Canyamel. Avinguda Jaume I 6, Inca.
Preu 5€.

18h – MANIFESTACIÓ
Manifestació unitària per la diada de Mallorca.
El Born, Palma.

Salut i llibertat! 

Cartell de la diada de Mallorca Cartell de la diada de Mallorca