< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.03
2007
Cañigueral exigeix a Moratinos el dret d'autodeterminació per al Sàhara Occidental

La diputada de les JERC Laia Cañigueral li ha demanat avui al ministre d'Assumptes Exteriors que aclareixi i unifiqui les propostes del govern espanyol per resoldre el conflicte del Sàhara Occidental. Cañigueral li ha recordat que en les últimes setmanes les declaracions que han sortit a la premsa del Sr. Zapatero i del ministre Moratinos han estat en alguns punts contradictòries. I li ha demanat que contestés amb claredat si el govern espanyol dóna suport únicament a una estratègia de resolució del conflicte que inclogui el dret a l'autodeterminació del poble sahrauí a través d'un referèndum. Cañigueral ha remarcat que 'no s'ha d'oblidar que ja fa més de trenta anys que el territori sahrauí pateix l'ocupació de l'Estat marroquí' i que una proposta que plantegi l'autonomia per al Sàhara és una proposta que vulnera els drets de tots els sahrauís i la legalitat internacional, ja que diverses resolucions de les Nacions Unides els reconeixen de forma clara el dret a decidir el seu futur a través d'un referèndum.

La diputada de les JERC Laia Cañigueral li ha demanat avui al ministre d’Assumptes Exteriors que aclareixi i unifiquinles propostes del govern espanyol per resoldre el conflicte del Sàhara Occidental. Cañigueral li ha recordat que en les últimes setmanes les declaracions que han sortit a la premsa del Sr. Zapatero i del ministre Moratinos han estat en alguns punts contradictòries. I li ha demanat que contestés amb claredat si el govern espanyol dóna suport únicament a una estratègia de resolució del conflicte que inclogui el dret a l’autodeterminació del poble sahrauí a través d’un referèndum. Cañigueral ha remarcat que “no s’ha d’oblidar que ja fa més de trenta anys que el territori sahrauí pateix l’ocupació de l’Estat marroquí” i que una proposta que plantegi l’autonomia per al Sàhara és una proposta que vulnera els drets de tots els sahrauís i la legalitat internacional, ja que diverses resolucions de les Nacions Unides els reconeixen de forma clara el dret a decidir el seu futur a través d’un referèndum.


Cañigueral ha declarat que s’alegra “per les declaracions del Sr. Moratinos a favor del dret a l’autodeterminació però que, tot i així, des de les JERC només estarem plenament satisfets quan el govern espanyol actuï coherentment amb aquestes declaracions”.