< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.05
2018
Comunicat del Jovent Republicà de Mallorca en suport a l'Ajuntament de Pollença

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Mallorca volem mostrar el nostre suport a l’Ajuntament de Pollença pel recurs de l’advocacia de l’Estat contra la convocatòria municipal de subvencions als negocis que utilitzen de forma preferent la llengua catalana en la seva activitat empresària.

El passat mes de febrer, l’Ajuntament de Pollença acordava, com han fet els darrers 20 anys, les bases reguladores de les ajudes als negocis del municipi que utilitzin de manera preferent el català per a l’elaboració d’impresos, rètols, etiquetes, bosses, paper d’embolicar, cartes de restaurant, etc. L’advocacia de l’Estat ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra l’acord perquè entén que pretén "eliminar" l’ús de l’altra llengua cooficial de les Illes Balears, la castellana.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Mallorca volem mostrar el nostre suport a l’Ajuntament de Pollença i denunciar el que consideram l’enèsima mostra dels deliris ultranacionalistes d’un estat caduc, uniformitzador i que persegueix la diferència en nom d’una legalitat que vulnera sistemàticament.

Normalitzar l’ús d’una llengua consisteix a fer-la servir en qualsevol àmbit. Mentre en determinades circumstàncies aquest ús no sigui possible, aquesta llengua estarà en una situació de anormalitat. Així doncs, no és un deliri de l’Ajuntament de Pollença, és l’aplicació de la normativa en matèria de Normalització Lingüística que beu directament de disposicions de l’Estatut d’Autonomia.

Ni un pas enrere en la defensa de la llengua!

Comunicat del Jovent Republicà de Mallorca en suport a l'Ajuntament de Pollença Comunicat del Jovent Republicà de Mallorca en suport a l'Ajuntament de Pollença