< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.02
2017
Dia de les Illes Balears, res a celebrar

Les Joventuts d'Esquerra Republicana es posicionen davant una diada sense calat social. 

Dia 1 de març és, segons l'Estatut d'Autonomia del 2007, el Dia de les Illes Balears. Aquesta "festa" representa a ulls de molts la celebració d'un marc jurídic que condemna les aspiracions dels pobles illencs, condemnats per tracte de subordinació a dependre del centre de l'Estat espanyol.

De fet, els illencs no han donat cap tipus de transcendència o tradició a la "Diada", que s'ha basat en una sèrie d'actes estrictament institucionals. Açò pot ser degut a la inexistència d'un sentiment "balear" i de la ficció que representa la Comunitat Autònoma en si.


Cada illa és, pel fet de ser comunitat política, un país. Cada illa té una Diada pròpia: el 17 de gener a Menorca, el 4 d'agost a Formentera, el 8 d'agost a Eivissa i el 31 de desembre a Mallorca. Diades que són, i si no són han de ser, de reivindicació popular, de reivindicació dels menorquins, dels formenterers, dels eivissencs (si es vol, dels pitiüsos) i dels mallorquins com a pobles que són; exercicis de sobirania.

Avui perdura el fil conductor que deixa clar que el millor que li pot passar als menorquins, als formenterers, eivissencs i mallorquins, és que siguem noltros els que decidim sempre i per tot el que passa a Menorca, a Formentera, a Eivissa i a Mallorca. Hem de reivindicar-nos com a subjecte sobirà, hem de reafirmar-nos com a poble, perquè el dia que deixem de reivindicar serà perquè hem deixat de ser i existir o perquè hem esdevingut amos del nostre futur.

Imatge corporativa Imatge corporativa

ARTICLES RELACIONATS