< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.01
2021
Diada de Menorca 2021, hi tornarem i guanyarem!

Avui, dia 17 de gener, celebram la Diada del Poble de Menorca, una jornada marcada per la situació sociosanitària en la qual no deixarem de reivindicar la sobirania del nostre poble per decidir el seu futur, ara més que mai.

La pandèmia mundial ha posat de manifest com el nostre model econòmic és caduc i extremadament depenent, juntament amb les enormes desigualtats que genera. És per això que creiem que és l’hora d’apostar per polítiques que s'encaminin cap a la sobirania alimentària i energètica, cap a models econòmics diversificats, que reverteixin els beneficis al territori. Algunes accions depenen dels governs –els quals no hem de deixar de fiscalitzar–, però d'altres són de fàcil decisió per part nostra: comprar al comerç de proximitat, triar producte de quilòmetre zero, prioritzar models cooperativistes, consumir energia verda, escollir banques ètiques, etc. Ens queda molt de camí per recórrer.

El jovent independentista hem de seguir fent feina perquè els i les joves tinguem l'oportunitat de viure a Menorca amb un habitatge i una feina dignes; un model de mobilitat que aposti pel transport públic en condicions; una escola pública, de qualitat, laica i en català i, un sistema sanitari ben dotat. Una Menorca sempre justa amb allò que més estimam: la nostra terra, constantment maltractada pels governs. Sabem que, com a joves a l’illa, és imprescindible tenir una veu ferma i forta per tal d’encapçalar lluites que ens puguin donar a conèixer. A

Menorca no oblidam que aquesta lluita és compartida amb els Països Catalans. Més enllà de la defensa de la nostra llengua i de la nostra cultura, hem de tenir present que hi ha una lluita política en comú amb tots els nostres territoris per seguir avançant cap a la República Catalana, aquella que només ens imaginam socialista, feminista, ecologista i antifeixista. Volem una terra on viure dignament i que cuidi les persones més vulnerables, per nosaltres i els que arrisquen les seves vides per a un futur millor. Tot això sabem que només ho podrem aconseguir els i les joves.

Continuam amb el fil roig del combat: visca la República dels menorquins i les menorquines. Visca Menorca lliure!

Cartell per la Diada de del Poble de Menorca Cartell per la Diada de del Poble de Menorca