< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.04
2024
El Jovent Republicà de les Illes Balears Pitiüses celebra l'Escola Federal de Formació Aurora Picornell a Ciutadella

La militància del Jovent Republicà de les Illes Balears Pitiüses —juntament amb companyes de la resta dels Països Catalans— s'ha reunit el darrer cap de setmana de març a Ciutadella (Menorca) amb motiu de l'Escola Federal de Formació Aurora Picornell. 

És el primer any en què l'escola pren el nom de la militant d'esquerres natural de Palma: «Reivindicam Aurora Picornell perquè va lluitar a Mallorca però també a Menorca i Eivissa, a més de València, i en aquest sentit ens representa. Aquesta escola és un altre dels seus homenatges», digué la portaveu federal en donar la benvinguda a la trobada.

Durant aquests dos dies, a través de diferents xerrades de convidats/convidades especials, hem pogut reflexionar sobre els reptes que afronta el nostre país: llengua, medi ambient i model turístic, entre d'altres.
 
El dissabte, l'assessora i correctora lingüística Gemma Ferrer va obrir aquesta edició de l'EFF parlant-nos de la situació del català sota el títol "Llengua a les Illes: què hem fet fins ara i quines eines tenim per revertir la situació". Andreu Servera, graduat en Filosofia, Política i Economia, va tractar diferents assumptes relacionats amb el model territorial i turístic menorquí. "'Menorca is different?' Ordenació del territori i reptes pendents de l'illa Reserva de Biosfera" va ser el títol de la seua conferència.
 
Durant el capvespre vam poder aprendre sobre agitació política als carrers gràcies al taller que ens va impartir el company Pau Majó, secretari nacional d'activisme del Jovent Republicà. També vam celebrar un cinefòrum del documental 'La xarxa ultra', una producció associada de La Manchester Radiofònica amb 3Cat. En aquesta activitat vam poder analitzar les estratègies de l'extrema dreta a les xarxes socials i reflexionar la nostra resposta com a jovent antifeixista.
 
El diumenge va ser el torn de la formació en antirepressió de la mà de l'advocat i politòleg Marc Barbacil, membre de l'Associació Amnistia i Llibertat.
 
En definitiva, aquest ha estat un cap de setmana molt ric en continguts que ens ha servit per continuar formant-nos i per no oblidar que l'organització del jovent dels Països Catalans és més necessària que mai. Dies profitosos també per teixir xarxa entre militants d'arreu del territori, perquè només juntes aconseguirem fer front als reaccionarismes que estan en auge i transformar la societat en clau d'esquerres.
 
Visca la lluita del jovent i visquen els Països Catalans!

Arroyo Arroyo