< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.02
2013
Èxit de la concentració pel canvi de nom de la Plaça de les Tortugues (Plaça del rei Juan Carlos I)

Un centenar de persones es concentraren a la Plaça de les Tortugues per la república dels Països Catalans en un clam pel canvi de nom de la Plaça de Juan Carlos I al del poble; Plaça de les Tortugues.

Manifest:

Les JERC-Illes juntament amb Esquerra Republicana hem convocat avui aquesta concentració per tal de demanar a l'Ajuntament de Palma que retiri el nom de "Juan Carlos I" de la Plaça de les Tortugues. Aquesta finalitat simbòlica vol representar i reivindicar el posicionament d'un poble que està cansat dels abusos que pateix i desitja avançar cap a una democràcia plena.

El rei Juan Carlos representa la desigualtat entre els ciutadans, a una institució retrògrada i a una dinastia que s'ha beneficiat del nostre poble durant els tres darrers segles. Una dinastia que ha configurat una Espanya centralista a imatge i semblança dels seus parents francesos. Aquest model borbònic ha estat emparat pel Partit Popular i el Partit Socialista els darrers trenta anys. L'espoli dels mallorquins durant tres segles ha d'arribar a la seva fi. Volem que Marivent sigui del poble de Mallorca, així com ho va preveure el pintor Saridakis quan en va fer la donació. Volem que un dia tots els nostres governants assumeixin responsabilitats, com les haurien d'assumir tots aquells membres de la casa reial que per la seva consanguinitat no han estat imputats al cas de corrupció que només afecta a Iñaki Urdangarín. Pensam que la monarquia és una institució corrupta per definició ja que la seva responsabilitat davant la llei és desigual. Per tot això, volem la retirada del nom d'un rei, el títol del qual, no té cabuda en una societat plenament democràtica del segle XXI.

Ho volem conscients, que aquesta reivindicació és només una passa cap a la presa de consciència col·lectiva.

Perquè els que som aquí hi som perquè tenim com a meta l'assoliment d'una democràcia completa. Hi som perquè volem una república de ciutadans i ciutadanes, en una terra lliure!

Salut i república!