< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.09
2019
Fora l’extrema dreta de l’Escola!

La formació d’extrema dreta VOX ha sol·licitat al Parlament de les Illes Balears i Pitiüses visitar 31 centres educatius arreu de les Illes, així com l’Institut Balear de la Dona, emparada en una discutible prerrogativa parlamentària

Les Joventuts d’Esquerra Republicana creiem que el feixisme no hi pinta res a les escoles. No podem normalitzar que una formació política pretengui enviar una delegació de persones, encara que siguin càrrecs electes, a fer de comissaris polítics a les nostres escoles i instituts. I més tenint en compte la naturalesa masclista, lgtbifòbica, xenòfoba i essencialista d’aquesta formació, valors antagònics al de l’escola inclusiva i plural que defensa la gran majoria de la nostra societat. 

A VOX no els preocupa millorar el sistema educatiu, les infraestructures dels centres, la manca de recursos i de personal o el benestar de l’alumnat de les Illes, sinó impedir i distorsionar la feina dels professionals que hi treballen. VOX segueix amb la seva missió patriòtica interminable i fa l’únic que sap fer: campanya electoral. Allò que no podem permetre és que facin de les escoles la seva plataforma publicitària.

El Jovent Republicà som i serem al costat de la comunitat educativa, que ha defensat sempre una educació pública, de qualitat i en català. Reivindicam la professionalitat i dedicació dels docents i personal administratiu que treballen per aquest model d’escola democràtic i de consens.

És per tots aquests motius que instam a la Mesa del Parlament de les Illes Balears i Pitiüses a no permetre l’accés als centres educatius i, en cas de permetre-ho, a fer-ho en condicions que no impedeixi el funcionament normal de l’horari lectiu i d’informar prèviament els equips directius, AMIPAs i alumnes.

Fora l’extremadreta de l’Escola! Fora l’extremadreta de l’Escola!