< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.03
2013
JEN-PSM i JERC s'uneixen per reivindicar el Dia Internacional de la Dona Treballadora

Els Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM i les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) han fet una concentració informativa per reclamar els drets igualitaris de les dones.

Amb el context del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, les joventuts polítiques del PSM i Esquerra s’han concentrat avui a la Plaça Major de Palma per repartir fulls informatius i llaços liles entre els ciutadans.

Pels joves de l’esquerra illenca és més necessari que mai reclamar els drets de les dones que s’han vist vulnerats per les retallades socials amb la crisi com a excusa.

Per a Marta Jordà, membre de l’Executiva de JEN-PSM, “és bàsic i just reclamar el que com a dones ens pertoca. No podem consentir que pel simple fet d’haver nascut dones cobrem menys, ocupem menys llocs de responsabilitat i siguem perseguides contínuament per una societat masclista.”

Per altra banda, la portaveu de les JERC a les Illes, Esperança Mateu, ha destacat que “la crisi que vivim no ha de servir per anar cap enrere amb els drets que tant ens ha costat aconseguir i que tantes veus de dones ha silenciat una classe política retrògrada, rancia i masclista com la que ha governat Espanya durant tants anys”.

A més, amb aquest acte conjunt de les joventuts republicanes i dels joves nacionalistes, volen recalcar que aquesta diada no s’ha de celebrar res, sinó reivindicar el paper del centenar de dones que moriren calcinades per part del seu patró mentre exigien millores laborals a la ciutat de Nova York a principis del segle pasat. A elles i a tantes altres que perderen la vida per reclamar uns drets que encara avui no tenim.

Finalment, seguint el fil roig del combat, les JERC i el JEN-PSM se senten hereves de mallorquines valentes i massa sovint oblidades com Aurora Picornell, Magdalena Bonet i Fàbregas o Francisca Vidal.Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM

Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC)