< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.05
2012
JSIB, JEN-PSM, JOVES D'EU I JERC DEMANEN LA DIMISSIÓ DE LA DIRECTORA GENERAL DE JOVENTUT PER L'ELIMINACIÓ DEL CJIB

Les joventuts polítiques del PSIB-PSOE, PSM-EN, EU i Esquerra avancen que seran bel•ligerants contra aquest nou atac a l'associacionisme juvenil

Avui han comparegut en roda de premsa els màxims dirigents de les joventuts polítiques progressistes per denunciar que el Govern pretengui suprimir unilateralment el Consell de Joventut de les Illes Balears i per això demanen la dimissió de la Directora General de Joventut i Cultura, Isabel Cerdà. Xisco Dalmau (JSIB), Lluís Apesteguia (JEN-PSM), Xavi Galan (Joves d'EU) i Esperança Mateu (JERC) han titllat de "revengisme polític" en contra d'una institució que el PP mai ha pogut controlar.

Així mateix, els quatre portaveus han mostrat el seu rebuig a les crítiques que Noves Generacions ha llançat contra del CJIB, i han assegurat que aquest organisme ha estat sempre exemple de pluralitat ideològica i de molta feina amb pocs recursos.

"Noves Generacions només ve pel CJIB quan hi ha d'haver eleccions, normal que no sàpiga què s'hi feia" ha assegurat Xisco Dalmau, Secretari General dels JSIB, qui ha afegit que "els joves del PP formaven part de l'equip de Salut i fa més d'un any que no se'ls hi ha vist el pèl". Des dels JSIB s'han recalcat tasques que desenvolupa el CJIB: cursos, tallers, triangles joves, assessorament tècnic a entitats juvenils, biblioteca, punt d'informació europea i universitària, servei de préstec d'una vaixella, cessió d'espais per entitats, etc. però sobretot "ser l'únic espai de trobada i debat dels joves associats de les Illes Balears".

Lluís Apesteguia, Secretari General dels JEN-PSM, ha declarat que "el CJIB funcionava amb un pressupost molt baix. Però el problema no és econòmic; si ho hagués estat el PP hagués mantingut l'òrgan sense dotació, com han fet moltes altres autonomies, o l'hagués suspès, com ha fet amb el Consell Econòmic i Social. La decisió de suprimir el CJIB és política, perquè no li agrada que els joves ens associem i tenguem veu".

Xavi Galan, coordinador dels Joves d'EU, ha convidat a NNGG o a Isabel Cerdà a "venir a una Assemblea General del CJIB i consensuar amb totes les entitats què feim amb el CJIB". El problema, segons Galan, és que el PP i les seves joventuts no saben pactar, sols imposar, "i per això odien el CJIB, on sempre s'intenta decidir les coses per consens".

Esperança Mateu, portaveu de JERC-Illes, ha conclòs que l'única forma de frenar aquest anunci del PP és "defensant l'associacionisme juvenil al carrer i a les institucions, perquè per molta ràbia que li faci al PP, els joves seguirem junts defensant la nostra veu i la nostra autonomia".

Per tot això, els quatre portaveus han assegurat que participaran dissabte a la reunió que ha convocat el CJIB, que participaran a totes les mobilitzacions que hi hagi en defensa del Consell i que presentaran mocions a totes les institucions en defensa d'aquest organisme.