< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.07
2017
Les JER-Mallorca celebren el seu primer Congrés Regional

El passat dissabte 22 de juliol, reunides a Palma, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Mallorca celebraren el seu primer congrés d’ençà que esdevengueren una regional de les JER, això és amb l’entrada en vigor dels nous estatuts de l’Organització.

Amb aquest congrés s’enceta una nova etapa per les JER-Mallorca, però el comptador no és a zero perquè des de fa mesos que es va treballant, en l’àmbit local, des de la secció local de Palma, i a escala federal, des de la Federació de les Illes. Els punts de l’ordre del dia del Congrés foren l’aprovació de la Ponència Política i l’elecció de la nova Permanent Regional.

Amb referència a la Ponència Política, quatre són els eixos vertebradors del projecte de les JER-Mallorca 2017-2019: llengua, territori, antifeixisme i memòria històrica, i feminisme. En aquest sentit, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Mallorca es comprometen a lluitar per conservar la base social existent entorn l’ús de la llengua catalana en l’educació i ampliar-la a altres àmbits com els mitjans de comunicació, el teatre, la literatura, el cinema i la justícia, entre d’altres; defensar el medi ambient i combatre el canvi climàtic, fomentant l’energia verda i l’autoabastiment així com denunciant la gentrificació derivada d’un lloguer turístic fora de control, la massificació, la degradació del medi i l’exhauriment dels recursos naturals; recuperar, mantenir i transmetre la memòria històrica de Mallorca i els Països Catalans en el seu conjunt, reaccionant davant els atacs o manifestacions feixistes; i finalment, desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques de la dona respecte a l'home per assolir la igualtat efectiva entre totes les persones lluitant per la no discriminació per raó de gènere.

Pel que fa a la Permanent Regional, han resultat escollides Neus Sánchez i Lendinez com a Secretària de Finances, Carme Gomila i Domínguez com a Secretària d’Organització i Biel Cursach i Perona com a Portaveu Regional.

Visca la Mallorca sobirana, verda, feminista, socialista i republicana! Visquen els Països Catalans! 

Que tot està per fer i tot és possible! 

Les JER-Mallorca celebren el seu primer Congrés Regional Les JER-Mallorca celebren el seu primer Congrés Regional