< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.10
2010
Les JERC demanen al President Antich que deixi de fer el joc a l’anticatalanisme i no participi dels actes del 12 d’octubre

Demà, dia 12 d’octubre, el President Antich té previst participar a l’acte d’homenatge a la Guàrdia Civil que és portarà a terme a l’Aeroport de Son Sant Joan.  


Els darrers temps, dos casos més s’han afegit a la llarga llista de discriminacions per part d’aquest cos militar espanyol cap a ciutadans d’aquestes illes. Iván Cortés va ser agredit físicament a l’aeroport per parlar en català, mentre que Saïda Saadouki va ser insultada i acomiadada de la seva feina per aquest mateix motiu.

 

Esperança Mateu, Portaveu de les JERC, ha manifestat que: “volem saber si el President està amb els ciutadans que lluiten per exercir el seu dret a expressar-se en la seva llengua, o si en canvi, està amb els responsables de conculcar els drets fonamentals de la població que ell governa”.

 

Finalment, Mateu ha declarat: “la nostra societat ha demostrat reiteradament ser una societat pacífica, i el nostre President hauria d’actuar en conseqüència. Celebracions d’exaltació patriòtica espanyola i rememoració d’èpoques imperials, amb homenatges a institucions militars no tenen cabuda en un país que defensa la pau, i per tant no és de rebut que els nostres representants polítics hi participin”.