< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.05
2012
Les JERC demanen la dimissió immediata de José María Rodríguez

Els joves d’Esquerra demanen responsabilitats polítiques després dels fets ocorreguts anit passada a Bunyola.

Una vegada més la guàrdia civil espanyola carrega contra membres de les JERC en un acte pacífic en contra de la visita de José Ramon Bauzá a Bunyola.

Amadeu Corbera, militant de les JERC, passa, amb altres tres detinguts, la nit al calabós després de ser detingut il·legalment i injusta mentre mostrava el seu rebuig a la visita que feia el president de les Balears a Bunyola.

Per altra banda, la portaveu de les JERC-Illes, Esperança Mateu –també agredida i identificada per la Guàrdia Civil- ha declarat que “han estat unes detencions totalment polítiques i arbitràries i és per això que des de les JERC demanam la dimissió immediata del delegat espanyol a les Balears José María
Rodríguez per fer actuar els seus cans en contra de ciutadans pacífics de Bunyola"
.

Mateu ha afegit que "la visita de Bauzà a Bunyola ja era una provocació tenint en compte que farà que vint famílies bunyolines quedin sense ingressos a causa del tancament de l’Hospital Joan March". Tant Mateu com Corbera són bunyolins, motiu pel qual esperaven la visita del president d’ultra dreta que presideix aquesta counitat de manera totalment pacífica.

Finalment les JERC demanen explicacions de perquè s’envia una patrulla antidisturbis de Guàrdies civils des del País Valencià per protegir les visites extraoficials de Bauzà i es demanen quants d’euros més ens costa als ciutadans de les Illes Balears aquests reforsos repressius.

Ja per acabar les JERC animen a tothom de participar de la concentració que està tenint lloc ara mateix als jutjats de Via Alemanya d'ençà de les 9h.