< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.05
2010
Les JERC denuncien la celebració d’un concert nazi a Mallorca i insten les autoritats a la seva prohibició

Demà, dissabte 22 de maig, està previst que el col·lectiu d’extrema dreta “Skinheads Palma” celebri un concert amb grups musicals d’ideologia nazi al Foro de Mallorca, a Lloseta, segons ha denunciat el col·lectiu Antifeixistes de Mallorca. El mateix col·lectiu ja va intentar l’any passat portar a terme un concert, que finalment va ser suspès gràcies a la pressió ciutadana.


El jovent independentista rebutjam aquest acte d’exaltació dels postulats feixistes i xenòfobs i exigim a les autoritats que prenguin les mesures pertinents per evitar-ho.

 

Esperança Mateu, Portaveu de les JERC, ha manifestat que “és indignant que un concert d’aquest tipus es pugui fer en ple segle XXI a una terra que ha patit sobradament els horrors del feixisme. Que grupuscles que fomenten l’odi i la violència puguin organitzar actes sense cap impediment legal denota que a la democràcia espanyola quelcom no funciona. No és admissible que a un Estat que es reclama democràtic, es tanquin mitjans de comunicació i s’il·legalitzin formacions polítiques per ser independentistes i no s’actuï contra organitzacions que aplaudeixen un dels majors genocidis de la història de la humanitat ”.

 

Finalment, Mateu ha dit que “les JERC sempre estarem al costat dels qui defensen la convivència i la igualtat, i enfront els qui volen trencar la societat. Mallorca i els Països Catalans sempre hem estat una terra d’acollida, on els únics que no hi tenen cabuda són precisament els qui no respecten els valors democràtics que ens són inherents com a poble”.