< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.03
2012
Les JERC denuncien la repressió policial que patiren el passat dia 29 en motiu de la xiulada als premis Ramon Llull

El passat dia 29 fou una jornada de lluita tant el matí com l'horabaixa. Si bé al matí assistírem a la manifestació de la vaga general denunciant les retallades en educació i sense que hi hagués cap accident, el capvespre es caracteritzà també per una jornada de lluita, amb dosi agredolça per part de la policia espanyola.

En el marc de la campanya “A Mallorca en Català” es convocà una concentració a la Llotja de Palma en motiu del rebuig de l'apartheid lingüístic que practica el Govern de Bauzà.

Sis militants de les JERC intentaren accedir fins a la protesta, quan uns agents de la Policia Nacional no els deixaren passar sense al·legar-ne cap motiu, llavors feren mitja volta i hi accediren per un altre camí, fou quan una sèrie de policies barraren el pas amb unes tanques i els digueren que no podien passar, deixant-los concentrats al passeig, enmig de la fira. Tot i les queixes per part dels comerciants, els protestants i gent que passejava per la fira, la policia no els deixà seguir fins a la Llotja, que era on s'havia convocat la concentració pacífica.

Més tard fou quan la policia començà a empènyer els manifestants fins al punt de rompre les ulleres d'un d'ells. En haver acabat, diversos militants de les Joventuts d'Esquerra intentaren passejar per la fira però la policia els intentà aturar al·legant que duien camisetes amb motius independentistes; finalment hi pogueren passejar, ara bé, amb la policia al darrera que els seguia i els vigilava.

Les JERC denunciam la repressió al jovent independentista. Actituds com aquesta només fan que convèncer-nos que només essent ferms i mai retrocedint en cap pas que facem, construirem el país que volem, un país just i lliure.

Visca la llengua, mori el mal govern!