< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.07
2012
Les JERC ençaten una campanya per fer front a les multes al Jovent Independentista

Les JERC han llençat una campanya per fer front al pagament de les multes que han arribat a sis dels seus militants arran de les protestes contra les polítiques de José Ramón Bauzà. Durant els passats mesos s’ha duit a terme per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, dirigits per José Maria Rodríguez, un persecució selectiva de militants de les JERC-Illes així com dels militants actius d’altres organitzacions independentistes i d’esquerres. La darrera multa ha estat la de 3000 euros que va rebre la portaveu de les JERC-Illes, Esperança Mateu, pels fets de Bunyola. Una multa que sembla ser més la conseqüència de les declaracions a IB3 que va fer davant els jutjats en defensa dels detinguts de Bunyola que no pel que va succeïr. Mateu és l’única persona de les més de 400 que assistiren a la protesta que ha estat multada “per posar en perill la seguretat ciutadana i obstrucció de la via pública”. A més de Mateu, han estat multats els membres de de les JERC-Illes, Dídac Martorell, Bernadí Riber, Neus Bergas i Clara Pol per la protesta de la Conselleria d’Educació amb 1000 els majors d'edat i 150 euros els que són menors. També el membre de l’Executiva d’Esquerra Republicana a Mallorca i militant de les JERC, Amadeu Corbera, està a l’espera de la sentència del jutge després de la seva detenció a Bunyola. De moment les multes sumen més de 6200 euros.

La campanya antirepressiva consisteix en difondre la persecució policial i judicial de la que és objecte el Jovent Independentista. S’editaran adhesius i camisetes que es posaran a la venda per a fer front a les multes. El disseny consisteix en una imatge de Bauzà escortat per la policia, fugint del poble en una protesta. Les camisetes es podran comprar a Can Lliro (Manacor), Es Pinzell (Palma) i a través del correu electrònic de les JERC: illes@jerc.cat.

L’actual govern i els seus cossos repressius no ens fan por. Davant la repressió el jovent que lluita, no ens quedam mans aplegades i seguim lluitant per la independència i el socialisme dels Països Catalans!