< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.07
2007
Les JERC ens solidaritzam amb el Jueves i enviam un exemplar de la Constitució espanyola a l'Audiència Nacional

Amb aquest acte, pretenen demostrar als jutges l’incompliment de la mateixa censurant la llibertat d’expressió.

 

 

Les JERC, Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, han penjat la portada de la revista “El Jueves” a la seva pàgina web (www.jerc.cat/illes), en solidaritat a l’atac rebut per part de la monarquia espanyola. Aquesta mesura que ha pres la justícia espanyola només és una mostra més de la incompatibilitat de l’actual sistema monàrquic amb la llibertat d’expressió.

Les JERC, el jovent independentista, han enviat un exemplar de la constitució espanyola a l'Audiència nacional espanyola, per tal de fer veure als jutges que no han respectat l'article 20, dedicat a la llibertat de premsa. Així, les JERC creuen que la retirada de tots els exemplars del setmanari és una greu falta a la llibertat d’expressió i a la llibertat de premsa.

Les JERC Illes afirmen que “les JERC ens solidaritzam amb la redacció de El Jueves i condemnam aquest atac a la llibertat d’expressió que no es veia des del franquisme”, també han dit que “aquest tipus de censures són impracticables gràcies a Internet", i ha afegit que "això demostra la poca maduresa de la democràcia espanyola".

 

Les JERC creiem demostrades les afirmacions que férem davant la visita de la família reial espanyola a Mallorca, ja que ara és la justícia espanyola la que augmenta la repressió i els atacs a la llibertat vinculats a la oposició a la monarquia.