< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.07
2007
Les JERC envien un exemplar de la Constitució espanyola a l'audiència nacional

Les JERC, Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, han penjat la portada de la revista El Jueves a la seva pàgina web (www.jerc.cat), en solidaritat amb l’atac rebut per part de la monarquia espanyola. Aquesta mesura que ha pres la justícia espanyola només és una mostra més de la incompatibilitat de l’actual sistema monàrquic amb la llibertat d’expressió. Les JERC, el jovent independentista, han enviat un exemplar de la constitució espanyola a l'Audiència Nacional espanyola, per tal de fer veure als jutges que no han respectat l'article 20, dedicat a la llibertat de premsa.

Les JERC, Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, han penjat la portada de la revista El Jueves a la seva pàgina web (www.jerc.cat), en solidaritat amb l’atac rebut per part de la monarquia espanyola. Aquesta mesura que ha pres la justícia espanyola només és una mostra més de la incompatibilitat de l’actual sistema monàrquic amb la llibertat d’expressió.

Les JERC, el jovent independentista, han enviat un exemplar de la constitució espanyola a l'Audiència Nacional espanyola per tal de fer veure als jutges que no han respectat l'article 20, dedicat a la llibertat de premsa. Així, doncs, des de les JERC creuen que la retirada de tots els exemplars del setmanari és una greu falta a la llibertat d’expressió i a la llibertat de premsa.

Dani Casanovas, secretari d’Imatge i Comunicació de les JERC, ha declarat que “les JERC ens solidaritzem amb la redacció d'El Jueves i condemnem aquest atac a la llibertat d’expressió, que no es veia des del franquisme”. Casanovas també ha dit que “aquests tipus de censures són impracticables gràcies a Internet", i ha afegit que "això demostra la poca maduresa de la democràcia espanyola".


Teletip d'EFE

CAT-REVISTA-SEGREST

JERC reclama que la monarquia pugui ser criticada per mitjans de comunicació
Barcelona, 20 jul. (EFE).- Les joventuts d'Esquerra, les JERC, han reclamat avui que la monarquia pugui ser criticada des dels mitjans de comunicació, i han advertit que el segrest judicial d'El Jueves representa un cas de "censura" i "un atemptat contra la llibertat d'expressió i la llibertat de premsa".

El magistrat de l'Audiència Nacional Juan del Olmo ha ordenat avui segrestar la revista El Jueves a petició de la fiscalia per una caricatura dels Prínceps d'Astúries, en la qual apareixen en una postura sexual explícita que podria constituir un delicte d'injúries a la corona.

Segons indica en un comunicat el secretari de comunicació de les JERC, Daniel Casanoves, "el segrest d'El Jueves resulta inconcebible des d'un punt de vista democràtic" i "suposa una constatació que la monarquia, que és una institució ancorada en el passat, és incompatible amb la llibertat d'expressió".

Segons l'opinió del citat dirigent de les JERC, segrestar judicialment una publicació "pel simple fet que hi apareixen membres de la Família Reial, quan no s'hauria actuat de la mateixa manera si en el seu lloc apareguessin altres ciutadans, suposa vulnerar el principi democràtic d''igualtat'".

Per a les JERC es tracta d'un "claríssim cas de censura" i, segons ha explicat Casanoves, la seva organització ha enviat un exemplar de la Constitució Espanyola a l'Audiència Nacional "perquè els magistrats llegeixin els articles en els quals es parla sobre les llibertats d'expressió i d'informació". EFE

eljuevesgran-352.gif eljuevesgran-352.gif