< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.06
2009
Les JERC exigim la retirada de simbologia feixista a Palma, València i Barcelona

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), han realitzat avui tres accions simultànies a Palma, València i Barcelona per exigir la retirada de la simbologia feixista dels Països Catalans.


A Palma, una desena de joves s’han concentrat davant el monument al creuer Baleares amb una pancarta on es podia llegir “esbuquem el feixisme”. Amb aquesta acció, el jovent independentista pretén denunciar l’incompliment de la llei de la memòria històrica, ja que segons Andreu Oliver, portaveu de les JERC Illes “ni tan sols als monuments on l’únic que s’exigeix és la retirada d’emblemes feixistes i la seva substitució per un recordatori a totes les víctimes de la guerra aquesta s’està aplicant”.

 

Mentrestant, a València i Barcelona, les JERC s’han concentrat davant les respectives capitanies generals de l’exercit de les dues capitals, i han exigit la retirada de la simbologia franquista així com la de l’exèrcit espanyol dels Països Catalans.

 

Amb aquestes accions les JERC posen de manifest que els Països Catalans també són una realitat en quant a la imposició, no només de simbologia, sinó també d’unes polítiques d’arrel feixista i imperialista que no han portat més que misèria i patiment al nostre poble.

 

Així mateix, el jovent independentista també ha volgut retre un petit homenatge a tots els nostres avantpassats que patiren presó, tortures, exili o, fins i tot la mort, per defensar els mateixos ideals que defensam nosaltres avui, els ideals de llibertat que han de portar la independència a la nostra terra i el benestar als seus ciutadans