< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.02
2010
Les JERC-Illes demanen al Govern que actuï ràpidament per salvar Son Bosc de la destrucció

Les JERC-Illes se sumen a les demandes de les organitzacions ecologistes nacionals i internacionals, començant pel GOB, per reclamar al Govern que faci les gestions necessàries perquè, immediatament, s’aturin les obres del camp de golf de Son Bosc (Muro), que varen començar ahir, i que posen en greu perill una de les zones més valuoses en biodiversitat i ecosistemes de Mallorca.
Per Esperança Mateu, portaveu de les JERC, “hem esperat massa, i cada dia que passa, el mal és més irreversible”, i defensa que la preservació de Son Bosc ha de ser un dels rastres que deixi aquest: “sense UM al Pacte, no hi ha altra solució que la protecció de Son Bosc”.
Mateu recorda així mateix que aquesta mateixa finca ja va ser protegida a finals del primer mandat de Francesc Antich, i que va ser Jaume Matas qui la va desprotegir: “no demanam al president del Govern res que no hagi fet abans; no volem l’impossible, només allò que ens cal: protegir Son Bosc”.
La portaveu independentista afirma que “no s’entendria” que el primer govern únicament d’esquerres de la història de les Illes no fos capaç de fer allò que predica, “un canvi de model de país”, “i això passa per no fer més camps de golf, i més si estan a zones d’alt valor ecològic”.
Tanmateix, Mateu confia que el nou responsable de Medi Ambient, Biel Vicens, del Bloc, sàpiga respondre a aquesta demanda “lògica i sensata”; “però ho ha de fer avui millor que demà, o el mal serà massa dolorós”.