< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.08
2012
Les JERC - Menorca protesten davant l’Ajuntament de Maó per la circular que obliga el canvi de topònim

Diversos militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Menorca han desplegat una pancarta davant el consistori. Han mostrat la seva disconformitat amb la mesura i han anunciat més accions si el canvi de Maó per Maó-Mahón segueix endavant.

Membres de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Menorca s’han concentrat aquest matí a la plaça de la Constitució, davant de l’Ajuntament de Maó. Durant l’acte de protesta, els joves independentistes han desplegat una pancarta que duia per lema “Prou imPPosicions, #ésMaó” per reclamar a la batlessa Ágeda Reynés que mantingui el topònim català “Maó”.

Joan Albert Pons, Portaveu de les JERC – Menorca, ha volgut destacar que “ells són la minoria radical que està provocant una inquisició lingüística d’una manera sorprenentment ràpida”. D’aquesta manera Pons ha volgut demanar en nom de les JERC “sa dimissió del regidor Salvador Botella per sa seva obsessió pels decretazos i per tirar endavant polítiques neofeixistes”.

A l’acte també s’hi ha desplaçat el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, que s’ha mostrat consternat per “l’ofensiva espanyolista que el govern de José Ramon Bauzà i els seus dirigents estan portant endavant a les Illes Balears i Pitiüses”. Així mateix, Gómez del Moral ha volgut remarcar “la unitat lingüística, econòmica, cultural i política que representen els Països Catalans”, i davant l’ofensiva dels partits de dretes arreu dels país, ha anunciat que “el jovent independentista no pararem mai de lluitar i plantar cara fins que aconseguim uns Països Catalans lliures i socialment justos”.

Els joves republicans de Menorca han anunciat més mobilitzacions, actes i campanyes durant la tardor i l’hivern si la idea del consistori d’espanyolitzar el nom de Maó segueix endavant.


Maó, 2 d’agost de 2012