< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.05
2012
Les JERC – Menorca s’oposen a la modificació del Reglament sobre el català a Ciutadella

L’esquerra independentista diu no a l’autoodi dut a terme per PP-UPCM “arraconant i desprestigiant la llengua catalana”

    Els vots d’aquestes dues formacions han suposat la ruptura del consens aconseguit el 1990 amb l’aprovació per part de tots els grups polítics d’un Reglament que regulava l’ús de la llengua pròpia dels menorquins, el català.
    Davant això les JERC actuaran rebutjant frontalment i denunciant el boicot i l’arraconament del català dut a terme pel Partit Popular i UPCM a Ciutadella de Menorca. Deixant clar als menorquins que hi ha una croada oberta del PP contra el català amb l’objectiu de fer-lo innecessari i sense prestigi.

    Els joves independentistes es demanen per exemple com es dirà ara el Passeig del Pla de Sant Joan i els noms han de ser bilingües. Per altra banda han volgut recorda una frase d’Ovidi Montllor que deia el següent: “T’adones amic. Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s’escriga o es pense”.

    Pons i Bagur, portaveu de les Joventuts d’Esquerra a l’illa, mostra la seva preocupació davant la difícil situació que està vivint la nostra llengua i considera “que la modificació d’aquest Reglament resulta innecessària donat que ja hi havia respostes en castellà per part de l’administració per a qui ho demanés”, i tot seguit assegura “que no podem entendre aquesta obsessió malaltissa contra la llengua menorquina i encara menys que se’ns hi dugui en nom de la “llibertat””.
     Finalment Pons i Bagur ha volgut deixar clar “que l’autoodi té noms: José M. de Sintas Zaforteza, Francisca Marquès Taltavull, Ramón Sampol Antich, Inmaculada González Casado, Maite Torrent Pallicer, Pedro Gener Pons, Juana Maria Pons Torres, Auxiliadora Pons Sabater, Lorenzo Coll de Arredondo i Esperanza Juaneda Salord pel PP i Juan Triay Lluch i Antonio Florit Pons per UPCM”.

Les JERC no dubten en que seguiran fent actuacions per aturar-ho.
Joventuts d'Esquerra Republicana - Menorca