< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.03
2010
Les JERC rebutgen la retallada de drets laborals al jovent.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya s’han manifestat avui en contra de la proposta de la patronal CEOE d’un nou contracte brossa dirigit als joves menors de 30 anys. La proposta de la patronal vol implementar un nou contracte temporal, de 6 mesos a un any de durada, cobrant menys del mínim interprofessional, sense dret a cobrar la prestació d’atur i amb cost empresarial zero.

Per la portaveu del jovent independentista, Esperança Mateu, la proposta de la patronal “és inacceptable. La CEOE vol tornar aprofitar la desgràcia de milions de persones que no poden accedir al seu dret al treball, per obtenir beneficis a costa del drets dels treballadors”. Tot i així, Mateu va assegurar que “és lògic que una patronal que no troba millor dirigent que un incapaç de salvar la seva companyia de la bancarrota no pugui trobar opcions diferents a la que proposa, més encara quan des del Govern espanyol tampoc troben més opcions que allargar l’edat de jubilació”.

Finalment, va remarcar que les JERC “exigim a patronal i Govern que deixin de buscar solucions que només beneficiïn els poderosos, ja que els qui patim més l’actual situació som les classes populars i els joves, i per tant hem de ser nosaltres, els més desprotegits, els beneficiaris de les polítiques destinades a acabar amb la crisi econòmica actual.