< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.08
2023
Les Joventuts d’Esquerra Republicana celebram la Diada d’Eivissa 2023

Un any més, com a organització juvenil de referència dels Països Catalans, hem organitzat amb els companys d’Esquerra Republicana els actes de commemoració de la conquesta catalana d’Eivissa el 1235.

Hem començat amb la nostra marxa, sortint de s’Alamera, pels carrers de Vila fins al mirador de l’Ajuntament, on descansa el monument a Guillem de Montgrí. Seguidament, hem fet la tradicional ofrena floral i hem pogut escoltar els parlaments d’en Josep Antoni Prats, president d’Esquerra Republicana d’Eivissa, en Pau Morales, secretari nacional d’organització d’Esquerra Republicana, i en Biel Cursach, portaveu del Jovent Republicà de les Illes Balears i Pitiüses.

Tot seguit, la colla castellera Boixos i Boixes d’Eivissa ens ha obsequiat amb una mostra dels pilars i castells que han estat treballant aquests darrers mesos. L’horabaixa l’hem passada al Puig des Molins assistint a la Berenada i el vespre hem assistit als concerts de la Diada.

Han passat 888 anys de la conquesta de 1235 i aquesta illa n’ha vist de tots colors. En aquests moments, amb uns governs municipals, insular i autonòmic totalment controlats per la dreta, és més necessari que mai organitzar-se i lluitar per la nostra nació (la seva llibertat, la seva llengua, la seva cultura, la seva identitat) i els valors que defensem (el feminisme, l’ecologisme, el socialisme).

En síntesi, és més necessària que mai la construcció d’una República dels Països Catalans.

Bona Diada!
Visca Eivissa!

Ofrena floral a Guillem de Montgrí en motiu de la Diada d'Eivissa. Ofrena floral a Guillem de Montgrí en motiu de la Diada d'Eivissa.

ARTICLES RELACIONATS