< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.12
2012
[Manifest] 6D - Res a celebrar!

Les Joventuts d'Esquerra Republicana, les JERC, com cada any, convertim el 6 de desembre, Dia de la Constitució espanyola, en una jornada de lluita contra aquesta carta magna que escapça i coarta les reivindicacions socials i nacionals del nostre país i ens nega el dret a decidir sobre el nostre futur com a poble.

Per a les JERC, aquesta carta magna – que no ens han deixat votar – representa un model passat i immobilista, sempre emparat per la nació castellana, sota el nom d'espanyola, on ens posa el peu damunt en quatre punts bàsics; la monarquia, règim medieval i antidemocràtic provinent de les ordres d'un dictador feixista. La preeminència de la llengua espanyola relegant la nostra en segon lloc, sumant-hi les més de 500 lleis que ens imposen la seva llengua i, segons el darrer esborrany de la LOMCE, en quart lloc a l'ensenyament, convertint-la en optativa. El menyspreu cap els ciutadans que conformen l'Estat, negant del conjunt de la nostra nació, els Països Catalans, qualificant-nos de regions, completament separades entre nosaltres, a més de negar la resta de nacions. I, en darrer punt, la prohibició del dret a l'autodeterminació, vulnerant un dret tan bàsic i universal com és aquest, essent així un principi fonamental dels Drets Humans.

Ens trobam davant la conjuntura que una part de la nostra nació, el Principat, és a les portes de la llibertat, la nostres joventuts com a organització de l'esquerra independentista dels Països Catalans ens enfrontam davant d'aquest procés amb coratge, on la nostra veu tornarà a ser present en el Parlament de Catalunya amb la primera diputada de la història, Marta Vilalta. Així, les JERC tenim un doble repte, fer realitat la Constitució catalana, fent tota pressió democràtica possible per a que aquesta comprengui l'àmbit nacional de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i poder-la redactar amb tinta vermella, fent-la completament justa en l'àmbit social, sense cap renúncia.

I és que en els darrers mesos hem viscut intensos atacs contra els illencs; ja sigui per part de l'Estat, com per part dels governs repressors del Partit Popular, ja sigui directes o emparats per aquests; processos judicials com el dels encausats de Bunyola, els del Cosso 2011, els de Pollença, els de l'ocupació de la Conselleria d'Educació i els actes de violència policial antidemocràtica com el de Jordi Alegre o el de Marcel Pich en la Vaga General del 14N. No ens oblidam tampoc de Les Fontanelles i del nostre paisatge; destruir el nostre entorn és atacar-nos frontalment; per tot això són precisament ells els qui ens convencen que ara més que mai hem de seguir lluitant per la llibertat d'expressió i la justícia social, per aconseguir una vertadera democràcia.

Contra les seues coaccions i amenaces, el jovent independentista dels Països Catalans seguirem treballant per sumar una majoria social de ciutadans i ciutadanes a favor de la independència i el socialisme.

Contra les retallades, ideològiques, socials i democràtiques i la coacció dels nostres drets nacionals per part de l'Estat Espanyol, el jovent dels Països Catalans feim una passa endavant i avançam cap a la República Federal dels Països Catalans.

Visca la terra i mori el mal govern!

JERC - Illes
Mallorca, 6 de desembre del 2012