< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.12
2019
Ni Armengol ni Bauzá, el català no es toca!

L’avantprojecte de la Llei d’Educació de les Illes Balears i Pitiüses, presentat el passat dijous pel Conseller d’Educació Martí March, torna a obrir la porta a una possible baixada de la presència del català a les aules i evita blindar el model lingüístic aplicat al llarg dels darrers anys.

El Jovent Republicà de les Illes Balears i Pitiüses denunciam que el govern de Francina Armengol estaria permetent una possible repetició de la política lingüística aplicada per José Ramón Bauzá. Aquesta nova llei podria suposar un retrocés del català a les escoles de les Illes Balears i Pitiüses, ja que es podria passar del mínim actual del 50% de classes en català, establert per la Llei de Mínims, a un simple 35%, xifra similar a la proposada pel Tractament Integrat de Llengües (TIL) impulsat pel govern del PP de José Ramón Bauzá i Joana Maria Camps.


En aquest sentit, volem recordar a l’executiu actual que la ciutadania de les quatre illes ja va sortir massivament al carrer en defensa del català a l’educació, mostrant el seu ferm compromís amb la nostra llengua, i ens mostram convençuts que, si és necessari, es tornaran a repetir les grans mobilitzacions que van tenir lloc el 2013.

Per això, el Jovent Republicà exigim que la Llei d’Educació de les Illes Balears i Pitiüses blindi el model educatiu actual en defensa de la normalització lingüística de la llengua catalana, com també demanam que aquesta llei pugui portar avenços cap a un model d'immersió lingüística, tant a l’escola pública com a l’escola concertada existent en aquests moments.

Ni Armengol ni Bauzá, el català no es toca! Ni Armengol ni Bauzá, el català no es toca!